Bulgaria
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Джип затъна в дюните край плаж Алепу

кадър: БНТ

Нови сигнали за джипове на плажа. Последният случай е от вчера от Шофьорския плаж край Алепу, където се намира защитената зона, част от резервата Ропотамо.

Нарушителят е украински гражданин, който е затънал в пясъка, предава БНТ. Ивицата е разорана с около 30 см дълбочина. Днес експерти от екоинспекцията направиха замервания в района, които показаха, че защитените дюни не са засегнати. Въпреки това - шофьорът е глобен с 1000 лева заради навлизането с автомобил на пясъка.

"Романтично е тяхното приключение, според обясненията, които те дават и никога не са си давали сметка, че нарушават закона, тъй като са очаквали да видят информационни табели, които да препятстват слизането им на плажа", коментира Цветелина Рандева, говорител на ОД на МВР-Бургас.

Оказва се, че това е трети случай в рамките на месец за идентично нарушение от украинци.

"В този случай областният управител ще разпореди на директора на РИОСВ да поставят табели, обозначаващи, че това е наказуемо - навлизането с автомобили по дюните е наказуемо, за да могат гражданите, които го извършват, да са своевременно информирани за това нарушение", каза Тодор Иванов, зам.-областен управител на Бургас.

Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg