Bulgaria
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Експерт по киберсигурност: Нито една партия не бива да стига до гласуване на хартия, иначе ще бъде обвинена в спекулации

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: violeta_nikolaeva_petel.bg@abv.bg

"Машините за вота са готови. И софтуерът съществува в ЦИК, складът съхранява машините и те са в добро състояние. Има обаче една тема, че нашата държава не може да си позволи да се провали в избори с машини. Нито една партия не би извлякла дивидент, ако машината не тръгне", коментира по БТВ експертът по киберсигурност Ясен Танев.

"12 000 машини трябва да бъдат настроени за съответните избори, хора ще ги подготвят и разпратят. До 10 дни  ако не започнем да го правим, изборите с машините ще бъдат в риск. Трябва да се изработи план за производство на машини, трябва да бъдат дозаредени, този процес трябва да бъде наблюдаван от обществото, за да са сигурни гласоподавателите. Не трябва да има хартиено гласуване, защото партията ще бъде обвинена в заобикаляне на изборния кодекс, но ако нямаме машини, ще има гласуване на хартия, а това не отговаря на законовата рамка в момента. Ако до 10 дни няма план и ясна хонограма за действие, ще започнат спекулации." 

Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg