Bulgaria

Фотогалерия: Изгонени от центъра абитуриенти се преместиха в полите на Витоша

 • Тези младежи са набор 2001 г. Родили са се, когато на власт дойде царО. Когато дойде кризата през 2008 г., са били първи клас, а година по-късно втори клас по времето на първото правителство на Бойчо. По времето на протестите срещу Пеевски са били на 12, а днес вече са абитуриенти. До една година повечето от тях ще напуснат България, за да учат, работят, живеят и раждат деца на Запад.

  Те все още са млади, буйни и не вярват в правилата. Не са започнали сами да вадят хляба си и да хранят семейство, свободни са по душа. Ще минат години, ще помъдреят и когато си спомнят да този акт на неподчинение, ще се чудят защо са го направили. Но нека днес отпразнуват празника си. Те празнуват завършването на средното образование и тепърва ще се сблъскат с живота - най-големият учител. Той оценки не пише, бележници не иска. Той само провежда изпити и къса, къса, къса.

  Историята се пише от безрасъдните и смелите, от младите и от незнаещите страх. Преди 30 години именно младите излязоха, за да покажат на каскетите къде им е мястото. Преди 23 години отново младите скочиха срещу второто поколение каскети. Преди 7 години отново младите се изправиха срещу третото поколение турско-червени каскети. Дано тези млади хора да не им се налага и те да скачат срещу каскети.

  "Виж, приятелю, на този свят има два типа хора - тези със заредените пистолети и тези, които копаят. Ти копаеш!"
 • Football news:

  Roma want to extend Smalling's loan for a year with a 14 million Euro buyout commitment
  The transfer window in France will open on June 8
  Flamengo extended the contract with head coach Jesus for 1 year
  Bashkirov about life without a driver's license: he Loved Cycling. I will buy a highway and go on vacation to St. Petersburg, it is 1500 km
  Angel Di Maria: I'm Glad I didn't move to Barca in 2017. I am happy at PSG
  The wife of a Serbian from galaxy called for shooting rioters
  Modric on how Mourinho criticised Ronaldo: Cristiano almost cried at half-time