Bulgaria

Фотоизложба пред Народния театър за 60-годишнината на Детския радиохор

На 21 март - точно 60 г., след като избраните от маестро Христо Недялков певци за Детския хор на Българското национално радио се събират за първата си репетиция, голям концерт в зала 1 на НДК трябваше да отбележи годишнината на радиохора.

Пандемията отложи провеждането му, но от днес друго културно събитие припомня за юбилея. Това е фотоизложбата "Отвъд песента", която вече е изложена пред Народния театър и ще остане там до 2 юни. С нея Българското национално радио поставя началото на честванията на 60-годишнината на Детския радиохор.

В 28 кадъра Тихомира Методиева-Тихич представя изявите на децата на сцената, както и репетициите, турнетата, подготовката и живота "Отвъд песента". Фотографката от години е доброволец на детския радиохор и снима участия и концерти в страната и чужбина. Графичният дизайн на изложбата е на Александра Еврова.

Детският хор на Българското национално радио е лауреат и носител на абсолютни, специални и първи награди, златни медали и дипломи за най-високи художествени постижения от национални и международни хорови конкурси и фестивали, а през 2002 г. Европейската федерация на хоровете към Европейския съюз го удостои с титлата “Посланик на европейската култура”. От 2013 г. до днес начело на хора е дългогодишният диригент, асистент и ученик на Маестро Недялков Венеция Караманова.

Football news:

Lampard on 3-0 with Watford: a dry Win at home, three goals scored-Chelsea played very well
Pulisic on 3-0 with Watford: Chelsea needed this win. We are confident that we can get into the top 4
Rebic scored 9 goals for Milan in 11 Serie A matches
Mikel Arteta: getting Arsenal into the Champions League seemed impossible a few weeks ago
Бав Bayern won the gold double in Germany for the 13th time
Neuer provided an assist in the German Cup final with Bayer
Sarri about 4:1 with Torino: Juve had a false sense of security after a couple of goals