Bulgaria
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Йотова: Петков и Василев получиха огромен шанс, но се обърнаха срещу президента

З а първи път в най-новата история на България имаше такава разнородна коалиция. Тази сложност на коалицията в кризисно време предизвикваше съмнения и, за съжаление, те се оправдаха. Така вицепрезидентът Илияна Йотова коментира падането на правителството на Кирил Петков в ефира на БНТ.  

Радев: От огромно значение е тези избори да излъчат устойчиво и отговорно управленско мнозинство

В самото начало имаше сериозно съгласие какво трябва да извърши тази коалиция, отбеляза Йотова, но според нея не се са се оправдали очакванията за темпа на реформи - в Конституцията, в съдебната власт, за справяне с кризите, които следват една след друга в България. 

Радев към служебния кабинет: Поемате управлението в труден момент

"Още в първите месеци правителството сякаш тръгна в една друга посока да предрешава нещата, да няма достатъчно обществена дискусия, да няма съобразяване с желанията на хората, получи се и много бързо конфликт между институциите и всичко това естествено доведе до тези резерви", каза още Илияна Йотова.

Илияна Йотова удостои журналиста и писател Юлия Пискулийска с почетния плакет на вицепрезидента

"И Кирил Петков, и Асен Василев получиха огромен шанс. Млади хора с претенции за сериозно образование, свежи идеи и нов поглед. Всичко това е чудесна предпоставка за много сериозен успех. Президентът има само една "вина" - че им даде този шанс. Много бързо те се обърнаха срещу президента, вместо да потърсят съюз", отбеляза вицепрезидентът.