Bulgaria
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Маратонецът Теодор Цветков плува вече второ денонощие без прекъсване

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: violeta_nikolaeva_petel.bg@abv.bg

Маратонецът Теодор Цветков започна 72 часово плуване в езерото Липник в опит да постави нов рекорд на Гинес:

"Километрите не са толкова предизвикателни, мога да ги мина и по-бързо, часовете са предизвикателни. Ще гледам да спазвам едно темпо, за да издържа." - каза пред Нова нюз състезателят.  

Брат му близнак Валентин Цветков разказва:

"Нощта мина добре, към 5.30 му направихме топъл чай и се сгря, но вече слънцето изгря и няма да е проблем. Вече е в собствени води, държи постоянно темпо, на 5 часа го следят по двама каякара, имаме и светлинен сигнал, има GPS часовник на ръката си." 

"Безсънието е проблемът и температурата, следим стриктно неговата вътрешна температура, през нощта температурата в езерото спада. Той мина тестове преди това начинание и на база неговите резултати му даваме натурални продукти - енергийни течности, кофеинови напитки, протеини, тъй като той не се храни, пие топли чайове. Ще се отнася до Тео, сигурна съм, че ще го преодолее, той е невероятен състезател, с дух и чувство за мисия", казва неговата лекарка. 
 

Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg