Bulgaria
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Министър Стоянов: От Азербайджан може да получим още 1 млрд. куб. метра газ

кадър Нова нюз

От Азербайджан може да получим още 1 млрд. куб. метра газ. Това съобщи пред Нова нюз министърът на икономиката Никола Стоянов.

„На практика това би било много добре, защото имаме нужда да се грижим за потреблението на големите консуматори. Столичната община и „Топлофикация” не ги предложихме, защото те няма какъв продукт да предложат за бартер на Азербайджан”, поясни той.

Затова страната ни щяла да използва големи заводи, които произвеждат торове, стъкло, уточни Стоянов. 

„Когато застанах на поста, заварих блокирани сектори. Става дума за внос на материали. Последствията още ги носим, особено във ВМЗ-Сопот. Предишното ръководство 3 месеца не се беше погрижило за снабдяването с материали”, заяви Стоянов.

Министърът на икономиката коментира и обръщнието на Путин, който обяви официално присъединяването на Херсонска, Запорожка, Донецката и Луганската област към руската федерация. По думите му войната става все по-ожесточена. 

 За райския газ в заведенията у нас:

„Наистина контролът беше занижен. В последно време се направиха 400 проверки, но са съставени едва 14 акта. Причината е, че КЗП няма право да проверява химически вещества. Това го прави РЗИ”, коментира Никола Стоянов.   

Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg