Bulgaria
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Мицкоски: Правителството няма подкрепа в парламента за конституционни промени

П равителството няма подкрепа в парламента за конституционни промени. То се страхува от избори, защото няма подкрепа.

Това заяви лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, призовавайки отново за предсрочни избори.

Посланикът на ЕС изясни нещата за РС Македония

„Предложих на първото парламентарно заседание да вкарам по предложение на правителството точка, с която да започне процеса на промени в конституцията и ако правителството на ДСИ и СДСМ осигури подкрепата на 80 депутати, тогава съм готов да напусна политиката окончателно“, каза Мицкоски.

„В противен случай по-добре да отидем на предсрочни избори и хората да изберат правителство, което ще има народно доверие, а не такова, което е инсталирано, като това в момента“.

Според него сегашното правителство не се интересува от европейски ценности, а само от лични привилегии, корупция и много откраднати народни пари чрез частни търгове.

„Нито имат подкрепа в парламента за конституционни промени, нито тези политически измамници я заслужават. Затова въпросът за конституционните промени за ВМРО-ДПМНЕ е приключен.

А правителството се страхува от избори, защото няма подкрепа“, заключи Християн Мицкоски.

БГНЕС припомня, че по-рано лидерът на ВМРО-ДПМНЕ заяви, че ако се стигне до промяна на Конституцията и бъде приета Преговорната рамка това ще означава край за македонската идентичност.

Съгласно Преговорната рамка за започване на преговори на РС Македония за членство в ЕС, властите в Скопие трябва да впишат в Конституцията на страната българите преди започването на истинските преговори.

Според Мицкоски се очаква натиск върху депутатите от неговата формация, но и върху историческата комисия.

Мицкоски възнамерява да организира и референдум в РС Македония срещу "българизацията на страната" и призовава "за гражданско обединение срещу пагубните политики на правителството", припомня още БГНЕС.