logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Bulgaria

Началникът на ВМА с отличие от министъра на отбраната

В Деня на храбростта и празник на Българската армия началникът на ВМА бригаден генерал професор д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS бе награден от министъра на отбраната Красимир Каракачанов.

По традиция на този ден министърът на отбраната и началникът на отбраната отличиха военнослужещи и цивилни служители за постигнати високи резултати при изпълнение на служебните задължения и принос към отбраната на страната. Празникът започна с тържествен водосвет на бойните знамена и знамената- светини пред паметника на Незнайния воин. Тържественият ритуал беше отслужен от Негово Преосвещенство Мелнишкият епископ Герасим. Бяха поднесени венци и цветя в памет на загиналите български воини. Военният парад събра хиляди жители и гости на площад „Княз Александър I“ в столицата, за да поздравят военнослужещите по повод техния празник. Днес българските военнослужещи достойно изпълняват своите задължения, свързани със сигурността на страната. Важен момент от нейното осигуряване играе именно ВМА, като институцията с национално значение в сектора не само за военното, но и за цивилното население. С голям професионализъм и национално самочувствие военните ни лекари спомагат на подразделенията на Българската армия при участията им в мисии зад граница. Денят на храбростта и празник на Българската армия беше отбелязан и от военнослужещите ни, които в момента са на мисия в Афганистан. ВМА има общо трима представители, участващи в мисията на НАТО "Решителна подкрепа". Подп. д-р Йордан Йорданов, майор д-р Стефан Колчев и ст. серж. Яна Иванова, съставляват медицинския екип, който се грижи за здравето на 35-тия български контингент. Българските военни медици участват в различни хуманитарни и мироопазващи мисии зад граница повече от век, като винаги са получавали отлична оценка за представянето си. Това е изключителен атестат за високия рейтинг не само на ВМА, но и на Българската армия при участието в международни мисии. Освен в горещите точки на света, нашите военни лекари са в постоянна готовност да помагат на населението и в мирно време – при природни бедствия, производствени аварии, терористични актове и други.

Themes
ICO