Bulgaria

Наводнение в Крим. Наредиха частична евакуация в Ялта

Властите на анексирания от Русия украински полуостров Крим наредиха днес частична евакуация на град Ялта заради наводнения, причинени от проливни валежи, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. Бе обявено и извънредно положение и поискана помощ от армията за справяне с щетите, причинени от наводненията.

"Първо евакуираме хората от наводнените райони в градския център и от районите, намиращи се в близост до реки", заяви Янина Павленко, ръководителка на администрацията на Ялта. Павленко каза още, че ситуацията вече е започнала да се подобрява и че валежите вече са престанали.

Крим, който се слави с живописната си брегова ивица и с умерения си климат, е била любима дестинация на руските благородници през 19 век и на съветските работници по време на платените им от държавата почивки. След анексията на Крим от Русия полуостровът продължава да е популярна дестинация за руските туристи, като руските власти инвестираха сериозни средства в изграждането на инфраструктура, която да свързва Крим с Южна Русия, отбелязва Ройтерс.

Football news:

Malen arrived at the location of Borussia. PSV will pay 30 million euros for the top scorer
Roma offers 15 million euros for Langle. Barcelona wants at least 25 million
Tuchel is the coach of the year in Germany according to journalists. Flick-the second
Buffon on Donnarumma: The best goalkeeper of Euro 2020, who has become a landmark for the whole world. I learned a lot from him
Journalist-Andre Silva: Does Ronaldo smell as good as he looks? The forward replied: I'll ask for his perfume to smell
Donnarumma's salary at PSG is 7 million euros a year, not 12. Milan offered him 8 million euros
Benfica is the favorite in the fight for Diego Costa. The player wants 3 million euros a year and bonuses