Bulgaria

Нидал Алгафари изригна за компроматите срещу Борисов: Фалшификатите са покъртителен срам! Много е лесно в България да нарочиш някого за "к*ва" или да го набедиш, че е корумпиран

Убийствен коментар за ситуацията с компроматния "запис" с гласа на премиера Бойко Борисов и фотосите със съня от спалнята му публикува преди минути във Фейсбук политическият анализатор и пиар експерт Нидал Алгафари.

Дали снимките от спалнята на министър-председателя отразяват реалността, или са фалшификати, за мен е покъртителен срам.

Срам за държавата ни, за страната ни, за народа ни, за историята ни. Ще ви припомня предаването, което режисирах в "Студентска програма Ку-Ку" и зрителите нарекоха "Козлодуйското". Него посветих на Орсън Уелс, първият създал такъв прецедент по по радиото. Какво искахме да кажем тогава:

Много е лесно да се манипулира общественото мнение.

Много е лесно е да злоупотребиш с доверието, дадено от зрителите.

Много е лесно да объркаш хората с полуистини и полулъжи.

Много е лесно да повтаряш една и съща лъжа, докато не започне да се възприема като самата истина.

Много е лесно да нарочиш в България жена за "к*ва".

Много е лесно да набедиш някой в България, че е корумпиран.

Много е лесно да създаваш "новини", скрит зад анонимността си.

Много е лесно да убиваш авторитет, ей така защото той е, а ти не си нищо.

За снимките, записите, подмятанията и писанията няма нито едно доказателство, че отразяват реалността, а залагат на кръчмарското бръщолевене и подшушнатото на уше във фризьорските салони.

Мнозина се опитват да изкарат първите ни в държавата, че са прости, тъпи, некадърни, крадливи, без да се замислят, че ако те са такива, то ние - народът - какви сме, че ни управляват точно такива? Още по-прости, тъпи, крадливи и некадърни.

Комунистите ни такива, Греберите ни онакива, депесарите пък не знам какви са, десните били мани, мани.

Хорааа, те всичките са част от нас. От нас самите. Щом те са такива, ние не сме по-ербапи.

Този ни министър-председател вече над десетилетие е такъв, защото ние с гласуването ни или негласуването ни го поставяме там. Президентът, добър или лош, е там, защото ние го поставихме на този пост.

Да попръжваш в социалните мрежи и да се кискаш самодоволно, че си написал нещо бомбастично и да си въобразяваш, че си постигнал небивал успех, е само в собствените ти очи и няколко твои лайкаджии.

За да го няма този срам повече, трябва да имаме смелост, дързост, начетеност, интелигентност и работа. Инак ще сме за посмешище и на безпризорните кучета.

Football news:

Zidane on La Liga: there are six finals Left. We are fine, but it doesn't mean anything
The drunk at the party in honor of the transition to Barca was crying with happiness on his father's shoulder
Christophe Dugarry: Messi really could have given Griezmann more passes. Antoine lost confidence
Sane passed a medical for Bayern and went to meet with the club's management
Neuer - in goal, Hakimi and Davies burn out the flanks, in front-Sancho, Muller and Lewandowski. Collected Dreamtime Bundesliga-19/20
Casillas is almost not on the video in honor of Spain's victory at Euro 2012. Perhaps this is due to his promotion to the post of President of the FFI
Setien's future in Barca is under threat. The players don't support it