Bulgaria
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Нинова: Фактите опровергават лъжите на ГЕРБ и Бойко Борисов за хаос и провал в икономиката

Снимка: Булфото

Лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира данни от Европейската статистическа служба и Евростат, съобщиха от пресцентъра на  партията. 

"Фактите опровергават лъжите на ГЕРБ и Бойко Борисов за хаос и провал в икономиката. Днес Европейската статистическа служба отчете, че икономическият растеж в България за април, май и юни е два пъти по-добър от средния в Европа. България бележи 4.8% реален икономически ръст. Според Евростат българската икономика е нараснала през периода април - юни с 4,8% спрямо същото тримесечие година по-рано и след експанзия от 4,5 на сто през първото тримесечие на 2022 г.“, посочва Нинова. 

„На ГЕРБ и специално на Борисов, които всеки ден говорят за провал и хаос в икономиката искам да кажа: Фактите опровергават лъжите и манипулациите ви“, коментира лидерът на БСП. По думите й никога при управление на ГЕРБ България не е имала такива икономически показатели и не е получавала такова признание в Европа. „Спряхме рекета върху бизнеса, пресякохме източването и кражбите, върнахме ролята на държавата с реална подкрепа на фирмите заради увеличените цени на енергоносителите и резултатът е налице. Първо място в ЕС през май по индустриално производство и четвърти от 27 държави по реален икономически растеж. Подчертавам реален. И всичко това постигнато по време на няколко безпрецедентни кризи, връхлетели България. Това е истинската оценка за работата ни“, отбелязва Нинова.

Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg