Bulgaria

Окръжният съд в Добрич вече има видеоконферентна връзка

Окръжният съд в Добрич вече разполага с оборудване за видеоконферентни връзки. Системата е конфигурирана, тествана и готова за експлоатация – съобщават оттам. Техниката е монтирана в пета зала на Съдебната палата. Проведено е обучение на магистрати и съдебни служители за работа с новата система.

Оборудването е осигурено в изпълнение на проект „Изграждане на средства за видеоконферентни връзки и тяхното използване във фазите на досъдебното и съдебното производство, включително и при трансгранично сътрудничество в правораздаването“, финансиран по оперативна програма „Добро управление“. Проектът се изпълнява от Министерство на правосъдието в партньорство с ВСС. В резултат на реализацията му на територията на цялата страна са оборудвани общо 26 зали за видеоконферентни връзки, като 20 от тях са в съдилища, а 6 в места за лишаване от свобода.

Видеоконферентните връзки дават възможност за отдалечен разпит на задържани, свидетели и вещи лица в реално време. Досега при необходимост от дистанционни разпити Окръжен съд- Добрич, ползваше наличната в Апелативния съд – Варна, техническа възможност за връзка от разстояние. Това обаче налагаше пътуване на участниците в производството, както и съобразяване на графиците на съдиите от различните институции.

Football news:

Inter is ready to buy out Sanchez from Manchester United for 20 million euros (Goal)
Werder fans are the best: they supported the team with a tractor emblem and thanked the Union with a hundred cases of beer
Flick about the Cup final with Bayer: It will not be like in the championship. They can hurt us
Holland will play in Dortmund and under 9-m number from the next season
Solskjaere and Lampard are among the contenders for the title of best coach in June in the Premier League
Umtiti injured his left knee. He won't have surgery
Thibaut Courtois: there are a lot of difficult matches Ahead, but it is better to be 4 points ahead than to fall behind with such a margin