Bulgaria
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Опожарените къщи в Пъстрово са пет

Редактор: Недко Петров

e-mail: nedko_petrov_petel.bg@abv.bg

Кадър Нова Тв

Опожарените от пожара къщи в старозагорското село Пъстрово са общо пет. Те са изоставени и в тях няма хора, които да живеят, в други има хора, които живеят, а други пък са имоти, които са ваканционни. Продължава огледа и към настоящият момент, тъй като ситуацията в самото село вече е нормализирана, но пожарната обаче продължава да гаси високо огъня в планината.

Беше обявено частично бедствено положение заради броя на засегнатите къщи. Има пет изцяло опожарени къщи, има и допълнително опожарени стопански постройки. Предстои в днешния ден да се направи оценка на щетите и да кандидатстваме за средства от Междуведомствената комисия по бедствия и аварии. Благодарение на бързата реакция на всички институции, както и на кмета на населеното място, няма пострадали хора, а една жена от горяща къща е евакуирана. Има обаче изгорели автомобили, каза за Нова Тв Диан Иванов от Община Стара Загора.

Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg