Bulgaria
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Петков: Четири пъти по-евтин ще бъде газа, когато гръцката връзка заработи

Редактор: Недко Петров

e-mail: nedko_petrov_petel.bg@abv.bg

Стопкадър Нова Тв

Имахме готовност октомврийски кораб с втечнен газ да спре в Гърция, после и ноемврийски. Не подписахме договора, тъй като не искахме в последните два-три дена на това правителство, да кажат, че сме подписали еди-какви си газови договори. Искахме да дадем шанс на следващото правителство да направи оценка, но седемте танкера бяха с цена 30 долара под европейския пазар в този момент. Това каза Кирил Петков по Нова Тв.

Спомняте си, Газпром спря подаването на газ за 24, въпреки че има съществуваш договор, но никой не го е прекъсвал, това също е важно нещо да се каже. Две седмици по-късно ние вече имахме два кораба, които пътуваха към нас и бяхме договорили пристанище в Турция. С други думи, ако тогава в средата на най-голямата криза и войната точно се разгаряше, за две седмици успяхме да паркираме корабите. Не е толкова страшно, не е толкова трудно. Единственото, което ние в момента оставихме, е следващото правителство да каже това е скъпия газ или това не е скъпия газ. Четири пъти по-евтин ще бъде газа, когато гръцката връзка влезе, а това трябва да стане до септември. Всичко по тръбата е завършено, газът е в тръбата. Ако не бъде пуснат през септември, значи вината е наша, допълни Петков.

Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg