Bulgaria
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Петков обвини "Има такъв народ", че са в политиката заради обществените поръчки в пътното строителство

Петков обвини "Има такъв народ", че са в политиката заради обществените поръчки в пътното строителство

© Дневник

Искането на допълнителни 3.6 млрд. лева за Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) и отказът да подкрепят Бойко Рашков за шеф на Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ). Тези две причини очерта премиерът Кирил Петков в интервю за Би Ти Ви, които са в основата на обтегнатите отношения между "Продължаваме промяната" и "Има такъв народ". Днес напрежението между двете партии достигна връхна точка, след като лидерът на "Има такъв народ" Станислав Трифонов обяви в обръщение по партийната си телевизия, че оттегля министрите си и напуска управляващата коалиция. Какви са реакциите след решението на "Има такъв народ" следете тук.


Премиерът обвърза темата с исканите допълнителни пари за АПИ с отказа на "Има такъв народ" да подкрепи вътрешния министър Рашков за ръководител на антикорупционната комисия. Според премиера с тези пари бюджетът на Агенция "Пътна инфраструктура" е щял да достигне 6 млрд. лева и всички пари щели да се насочат към пътни строители, свързвани с предишните управляващи от ГЕРБ и бившия министър-председател Бойко Борисов. Кирил Петков добави, че е нямало как това да се случи, тъй като в момента тези фирми се разследват от МВР за корупционни схеми.


"Ако има корупционен стремеж към тези 6 млрд. лева, то последното, което искате, е работещо КПКОНПИ", каза още премиерът, като уточни, че утре ще внесе в парламента законопроектът за реформа в антикорупционната комисия.
Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.