Bulgaria
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Петролът поевтинява още

Пиксабей

Цените на петрола продължават да вървят надолу.

Котировките на петрола се понижиха днес в азиатската търговия на фона на несигурна перспектива за търсенето, но пазарът се насочва към седмични печалби, след като опасенията от рецесия отслабнаха, съобщи Ройтерс, предаде Новини.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, чиято цена е референтна за Европа, поевтиняха с 49 цента или 0,5 на сто до 99,11 долара за барел. Брентът се движи към седмична печалба от 4 на сто, компенсирайки част от спада с 14 на сто, отчетен за миналата седмица.

Несигурността ограничава ръста на цените, в момент когато инвеститорите следят противоположните оценки за търсенето на Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) и Международната агенция по енергията (МАЕ).

"По-премерените движения в цените на петрола от юни досега предполагат, че някои съмнения остават в контекста на неясните перспективи за търсенето", коментира Йеап Джун Ронг, пазарен стратег в платформата за борсова търговия Ай Джи (IG).

По думите му компромисът за увеличаване на добива може да продължи да ограничава възходящата ценова тенденция при петрола, като се очаква психологическа линия на съпротива за Брента от 100 долара за барел.

Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg