Bulgaria
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Росица Матева, ЦИК: 24 партии и 7 коалиции са регистрирани за изборите

кадър bTV

Редактор: Веселин Златков

e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bg

24 партии и 7 коалиции са регистрирани за участие в парламентарните избори на 2 октомври, това съобщи по bTV говорителката на ЦИК Росица Матева. Тя обаче направи уговорката, че за някои от тях все още тече проверка дали имат необходимите 2500 реални подписа, за да участват във вота. Ако ги нямат, регистрацията на съответните партии или коалиции ще бъде заличена.

Почти във всяка подписка има имена и подписи на починали хора, коментира Матева. Тя коментира и възможността да се коригират партиите и коалициите след регистрацията. Това е възможно до 27 август, но по закон към една коалиция може да се добавят нови партии, но не и да се сливат цели коалиции. На въпрос възможно ли е тогава ПП и ДБ да се явят заедно на изборите, тя каза, че те имат достатъчно юристи, за да се справят със ситуацията, ако решат да се явят заедно.

Няма да има нов софтуер за машините за гласуване, не се очаква да има и драма с машинния вот, каза Росица Матева от ЦИК.

Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg