Bulgaria

След скандала с Борисов ДПС замълча, "патриотите" подкрепяли не хора, а програма

След скандала с Борисов ДПС замълча, "патриотите" подкрепяли не хора, а програма

© Юлия Лазарова

След скандала с аудиозаписа и снимките около премиера Бойко Борисов малкият коалиционен партньор "Обединени патриоти" обяви, че формацията е заставала не зад хора, а зад управленска програма. Парламентарната група на ДПС отказа коментар.


На въпрос дали "Обединените патриоти" биха застанали зад премиера Бойко Борисов, както направиха депутати и министри от ГЕРБ на извънредния брифинг в сряда, съпредседателя на групата Искрен Веселинов коментира пред "Нова телевизия": "Ние си заставаме зад управленската програма и се надяваме тя да се изпълнява. Не заставаме персонално зад никого." Според него това е поредната компроматна атака срещу ГЕРБ и нейния лидер, но снимката на спящия премиер показвала, че има или пробив в най-близкото му обкръжение, или недобре свършена работа на НСО. Той допусна фотомонтаж, тъй като никой не си държи пари в нощното шкафче.


Пред БНТ лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че Бойко Борисов е предал доброволно управлението на България на задкулисието и следователно е част от всичко това. Тя отбеляза, че БСП не се припознава сред партиите, които използват компромати.


Според лидера на "Воля" Веселин Марешки политиката е ударила дъното, а средата е болна. "Всичко се прави нарочно, за да се отврати българският народ от изборите. Да се спре с гнусната компроматна война", каза той в парламента.


От парламентарната група на ДПС обявиха, че няма да коментират скандала.


От СДС призоваха институциите да стигнат докрай, за да научи обществото дали са фалшиви снимките и записът.


Football news:

Pique on La Liga: Barca do not like to fall behind, but we have made every effort to change the situation
Pep Pro 0:1 with Southampton: city liked the Game, but it's not enough to win
Mandzukic is Interesting to Fenerbahce and Galatasaray. It is also claimed by Loco and Milan
Messi wants to finish his career at Barca. Bartomeu believes that Leo will not leave in a year
Gasperini about Atalanta: we Want to reach the Champions League and break the club's record for points in Serie A
Hames can leave Real Madrid for the Premier League for 25 million euros. A year ago, Atletico and Napoli offered 45-50 million euros for him. Real Madrid Midfielder Hames Rodriguez is likely to change clubs at the end of the season
Gattuso on Napoli: We must develop a winning mentality