Bulgaria
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Собственици на имоти в Горубляне започват ежедневни блокади на "Цариградско шосе"

Собственици на имоти в Горубляне започват ежедневни блокади на "Цариградско шосе"

© Дневник

Собственици на имоти в Горубляне, който не могат да се разпореждат с тях, започват ежедневни блокади на бул. "Цариградско шосе" в София от понеделник 13 юни, съобщиха от инициативата "Протестът-Горубляне". Затварянето на ключовата за града отсечка ще бъде всеки ден в 18 часа.


"Неприемливо е да продължаваме да чакаме управляващите да намерят време за решаване на проблемите с блокираните ни имоти. Нарушаване на конституционните ни права е огромна несправедливост и уреждането ѝ не може постоянно да се отлага", казват хората в декларация до медиите.


Те настояват да се отблокират земите ни, предвидени с ОУП на София през 2007г. за обществени мероприятия и Неотчуждени до 2022 г, да започнат да получават обезщетение, който от 30 години не получават за призната тяхна собственост имоти, намиращи се под панелни блокове, ТЕЦ-София, бившите социалистически предприятия, изградените булеварди, детски градини, училища, паркове, градинки и др.


Протестиращите се заканват с всеки ден времето, за което ще се блокира булеварда, да се увеличава, като в понеделник спирането на движението ще е за час, във вторник за 2 часа и т.н.