Bulgaria
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Столичната община въвежда спирки "по желание"

С толичната община въвежда спирки "по желание" от утре, 13-ти август, съобщава във Facebook профила си зам.-кметът по транспорта Кристиан Кръстев.

Пътуващите с автобусите 1, 3, 4, 26, 27, 42, 58, 59 и 63 трябва да знаят, че е нужно да натиснат STOP/СТОП бутоните, за да не бъде пропусната спирката, на която искат да слязат.

Освен пътниците, които трябва да натиснат бутона, шофьорите също имат ангажимент да следят къде има хора за качване или за слизане.

Всички спирки „По желание“ ще бъдат обозначени със стикери. В превозните средства също ще бъдат разлепени стикери, показващи как се уведомява шофьорът при желание за слизане.

В сайта на Центъра за градска мобилност в раздел "разписания" ще бъде публикувана информация за всяка линия, по която има спирки "по желание".

"Наесен ще предложа на Столичния общински съвет всички спирки на територията на Столична община да станат „По желание“ по примера на редица европейски държави", посочва Кръстев.

Целта, по думите му, е да се повиши средната скорост на градския транспорт, с което да се оптимизират както разписанията, така и разходите по тези линии.

С пропускането на спирки вече са били ускорени автобусни линии и по тях времето за пътуване е намаляло с до 10 минути.

Отпадат месечните карти за една линия на градския транспорт в София

Фандъкова: Нямат газ, затова атакуват "Топлофикация"

„Булгаргаз“ заплаши „Топлофикация София" със спиране на газа заради дългове