Bulgaria
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Свободна Европа: Фалшивите новини вече идват от най-горе

Кадър Нова

"Фалшивите новине вече идват най-отгоре", пише Свободна Европа.

Поводът е, че преди ден служебното правителство обяви, че газ в интерконектора с Гърция няма. 
Оказа се, че информацията не отговаря на истината, а газ има още от средата на юни под налягане от 40 бара.

Вие виждали ли сте газ? Двама министри провериха строителството на интерконектора с Гърция и казаха, че газ не са видели. Газът е прозрачен, както знаем. Казаха също, че строителството не е завършено. Елица Симеонова провери и откри, че и газ има, и акт 16 може скоро да има. “Не ни показаха такова нещо”, коментираха от правителството, което преди седмица обяви “хаос и разруха” в енергетиката.

Президентът днес се среща със собственика и ръководството на строителната фирма, която изгражда тръбата, както и с проектната компания. Целта е обявена като “изясняване на реалното състояние”.

Евентуалното забавяне на връзката с Гърция се използва като аргумент за подновяване на преговорите с “Газпром”. Това настояване обаче се основава на преувеличен риск от недостиг на газ и пълно непознаване на геополитическите рискове от изнудване от страна на Кремъл. Това са част от изводите на анализ на Центъра за изследване на демокрацията, за който пише в “Медиапул”.

“Последният вариант”

Държавната компания "Булгаргаз" ще получи заем от 800 млн. лева за закупуване на природен газ, реши Министерският съвет.

Служебният кабинет обмисля всички възможни източници на природен газ за България, включително и руската държавна компания "Газпром", но тя е "последният вариант", каза служебният енергиен министър Росен Христов.

Това се случва на фона на протести срещу газовата зависимост от Русия. Гледайте това видео, за да научите какво мотивира хора да излизат на площада и да искат “да не сме васал на Русия”.

Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg