Bulgaria
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Томислав Дончев: От тук нататък дните на това правителство са преброени

Снимка: Булфото, архив

"От тук нататък дните на това правителство са преброени. Ако участващите партии мислят за самосъхранение, животът му трябва да приключи по-бързо". Това заяви бившият вицепремиер Томислав Дончев в ефира на БНТ.

Сумите, които се твърди, че са изплатени като помощи за бизнеса, не са тези", заяви в "Говори сега" депутатът от ГЕРБ като се аргументира с това, че има разминаване в сумите, посочени от министерството на енергетиката в отговор на въпрос на депутата Делян Добрев.

Помощите за бизнеса категорично бяха недостатъчни като размер и за съжаление, драстично закъснели, подчерта Дончев.

Съдбата на бюджета е абсолютно неизвестна. Гледайки отношенията в коалицията има всички рискове той да не събере достатъчно мнозинство и да не бъде гласувана актуализацията. При всички случаи, липсата на актуализация е лоша новина, обясни Дончев.

Не трябваше да се предприема тази авантюра с пенсиите, смята той.

По-високият размер на пенсиите се покрива с очакване на постъпления от Националния план за устойчивост. Ако допуснем, че това е възможно, през 2023 г. проектите от плана трябва да се изпълняват с пари от бюджета, допълни Дончев. С подобна бюджетна политика аз не знам дали през 2023 г. пенсионерите ще могат да получават пенсии, смята той.

Няма политическа логика да им дадем 12 депутати, категоричен е Дончев.

Т. нар. експертни или програмни кабинети много често галят ушите на хората, но практиката обичайно е различна. Основният проблем е кой подкрепя такъв кабинет и кой ще носи отговорност за него. Откъде ще намерим такива политически стерилизирани фигури, заяви Дончев.

За мен, за съжаление, може би се отива към избори, смята той. Особени шансове за сформиране на кабинет с втори мандат аз не виждам, допълни Дончев.

Волята на народа ни е отредила да сме опозиция, подчерта депутатът от ГЕРБ. Според него, сега е дошъл моментът за вот на недоверие, животът на този кабинет не бива да бъде удължаван изкуствено.

Дончев коментира и законопроектът за КПКОНПИ.

Притеснява ме повече това отвъд закона - намерението за какво да се ползва този орган. Това, което чувам като анонс от премиера Петков е, че той има нужда от още един инструмент за политически репресии, коментира Дончев.

Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg