Bulgaria
An article was changed on the original website

Управляващата коалиция се събира за да предложи министър на транспорта

Бойко Борисов, Красимир Каракачанов, Валери Симеонов, Волен Сидеров, Цветан Цветанов и Владислав Горанов след съвета на коалицията миналата седмица

© Георги Кожухаров

Бойко Борисов, Красимир Каракачанов, Валери Симеонов, Волен Сидеров, Цветан Цветанов и Владислав Горанов след съвета на коалицията миналата седмица

На коалиционен съвет при премиера Бойко Борисов днес трябва да се обсъди, кой ще бъде номиниран за министър на транспорта, след като Александър Манолев се отказа след публикация на "Капитал", а преди това Ивайло Московски подаде оставка след катастрофата в Своге.


В министерски съвет ще се съберат лидерите на ГЕРБ и "Обединени патриоти" - Волен Сидеров ("Атака"), Красимир Каракачанов (ВМРО) и Валери Симеонов (НФСБ). Освен тях в съвета участват и финансовият министър Владислав Горанов и лидерът на ГЕРБ в парламента Цветан Цветанов.


До петък нямаше информация за обсъждани имена. Ако днес не се разберат за кандидат удовлетворяващи и четиримата партийни лидери е възможно да има нов съвет след седмица, тъй като Борисов заминава за Ню Йорк за да участва в общото заседание на ООН.


Намеренията в ГЕРБ са смените в кабинета да бъдат внесени от кабинета и гласувани от парламента следващата седмица. За да стане това, освен друг кандидат за министерството на транспорта, президентът Румен Радев трябва да издаде указа за освобождаването на главния секретар на МВР Младен Маринов, който трябва да стане министър на вътрешните работи.

Football news:

Zaa from crystal Palace showed racist threats from the instagram account. The police detained a 12-year-old (!) schoolboy
Ole Gunnar Solskjaer: no One wins alone, unless you're Maradona
Ocampos on Messi: you Look at him as a God, but he is real. Leo helps the players
Solskjaer on the martial-Rashford-Greenwood trio: Nothing new for Manchester United. Remember Ronaldo, Rooney and Tevez?
Josep Bartomeu: Barcelona have won La Liga 8 times in 11 years. Historic achievement
Lineker on the CAS decision on Manchester City: it's Hard to know what will happen to the FFP rules after this
Holand's busy holidays: first I sawed trees with my father, then I had a fight with a security guard at a night club