Bulgaria
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Вижте кой е най-големият публичен дом в Европа

В центъра на Кьолн, Германия, се намира „Паша“ – най-големият бардак в Европа.

Той представлява огромна сграда с единадесет етажа и 126 стаи, специално проектирани като публичен дом.

Това е съвременната концепция за проституция, която Германия е избрала. Чист, добре организиран и ефикасен – „Паша“ е по-близко до грандиозен луксозен хотел, отколкото до публичен дом.

#Europe's largest brothel '#Pascha', located in #Cologne, #Germany, failed to withstand the second wave of coronavirus and announced its bankruptcy. The bankruptcy of Pascha (Pasha), established on an area of 9 thousand square meters in the city of Cologne, was announced. pic.twitter.com/KDWJkwo7Wa

— Today's World #WearAMask (@TodaysWorId) January 6, 2021

За да работят там, жените трябва да предоставят всякакви документи като здравни и трудови свидетелства. Те имат социалното осигуряване и мястото плаща дневна сума на Общинския съвет за всяка една от тях. „Паша“ внася в държавната хазна около два милиона евро годишно. Сума, която излиза от джобовете на почти 30 000 клиенти, които посещават мястото месечно. Тоест на теория повече от 300 хиляди мъже го посещават годишно.

Сградата е построена през 80-те години на миналия век и е дом на около 150 жени от всякакви националности. Още петдесет души работят там, осигурявайки охрана, почистване, поддръжка и здравни услуги. Момичетата плащат по 180 евро на ден за стаята, в която живеят и работят почти през цялата година. 

Източник: iStock

Разполагат с медицинско обслужване, администрация, пералня, магазини, салон за красота, ресторант, тераса, барове, стаи за почивка и др. Някои жени живеят в "Паша" откакто е отворил врати и всички стаи са заети. През уикендите, карнавалите или за световни първенства, собствениците са принудени да провеждат томбола, за да смогнат на всички желаещи.

Клиентите договарят с всяко момиче цената на „услугата“. Регламент, който е в сила в Германия от 2002 г., позволява тази професия да се упражнява свободно, въпреки че законът пояснява, че цените се определят от жените. Проститутките не са длъжни да бъдат с клиенти, които не желаят и фирмата не може да задържи по закон част от печалбата им, просто ще им начисли такса за ползване и поддръжка на съоръженията.

Тази строга регулация на дейността и великолепните съоръжения на „Паша” намаляват значително уличната проституция в Кьолн, поради което корупцията и мафията също се понижават. Също така разпространението на полово предаваните болести е значително по-малко.

Източник: iStock

В сградата „Паша” в Кьолн има три независими елемента. На приземния етаж има кабаре театър, което може да побере до 500 души на представление. На мястото представленията се изпълняват от около 30 професионални танцьори на много високо ниво, с които е напълно забранено поддържането на отношения.

Вторият елемент е съставен от осемте етажа, предназначени за настаняване на момичетата, които живеят там. За достъп до етажите им има охранителен пункт, където трябва да платите пет евро вход. Третият елемент, независим от предишните два, е на по-висок етаж, където за 100 евро клиентът може да се наслади на луксозен бар и безплатен бюфет, терапевтичен масаж, до 24 часа спокоен престой в самостоятелни стаи, сауна и интимен половин час с момиче.

През есента на 2020 г. „Паша“ бил публично обявен за неработещ, тъй като поради активното разпространение на коронавируса властите на Северен Рейн-Вестфалия забранили проституцията. На институцията многократно било нареждано да затвори за две седмици, като тези срокове непрекъснато се удължавали. В един момент било невъзможно да продължат. Това било финансов удар по всички – проститутки, ръководство, собственик и дори готвачите, които приготвяли обяда на работничките. Сигурното убежище за секс работничките отново се завърнало няколко месеца след обявяването на фалита, тъй като се сдоби с нов собственик.

Източник: iStock

Още от автора:

Четири причини той да изчезне след първата среща

Мъжете от тези зодии са най-добрите любовници

Различните типове мъже – алфа, бета, гама, сигма...

Пет езика на любовта, за които не сте и предполагали