Bulgaria
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Върховен съд потвърди, че "Брикел" може да работи

Кадърът е от посещението в "Брикел" на тогавашния премиер Кирил Петков.

© Правителствена пресслужба

Кадърът е от посещението в "Брикел" на тогавашния премиер Кирил Петков.

Върховният административен съд (ВАС) разреши на ТЕЦ "Брикел" да продължи да работи, с което потвърди сходно решение на административния съд в Стара Загора.


В края на юли кабинетът "Петков" реши да затвори ТЕЦ "Брикел" до отстраняване на пропуските в дейността ѝ след като проверка и на място установи "умопомрачаващи" нарушения.


ВАС се е произнесъл само за предварителното спиране на изпълнението на заповедта на РИОСВ - Стара Загора, но не и по отношение на твърденията на екоинспекцията за замърсяване на околната среда.


Върховните магистрати приемат, че обсъждането на твърдяните в жалбата на РИОСВ - Стара Загора нарушения от страна на "Брикел" във връзка със замърсяване на околната среда е извън предмета на правния спор относно предварителното изпълнение на заповедта. Дружеството е в списъка на стратегическите обекти и дейности от значение националната сигурност. Това означава, че дейността на дружеството е от висок обществен интерес и съответно незабавното й преустановяване преди влизане в сила на процесната заповед би накърнила съществено този интерес, посочват магистратите.


Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.