Cyprus

Ανακοινώνει περιορισμούς στην εστίαση και εργασία από το σπίτι, όχι πλήρες lockdown

Παμπ, μπαρ και εστιατόρια στην Αγγλία θα είναι υποχρεωμένα να κλείνουν στις 10 τη νύχτα από την Πέμπτη, αναμένεται να ανακοινώσει ο Βρετανός Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Μεταξύ άλλων μέτρων που αναμένεται να εξαγγείλει ο κ. Τζόνσον εντός της ημέρας με στόχο τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού είναι η υποχρέωση των καταστημάτων εστίασης να εξυπηρετούν τους πελάτες στο τραπέζι και όχι στο μπαρ.

Δε θα προβλέπεται, ωστόσο, κάποιο καθολικό ‘lockdown’, τουλάχιστον για την ώρα, παρά τις εικασίες των τελευταίων ημερών.

Επίσης, η αστυνομία θα έχει την εξουσία να προβαίνει ακόμα και σε συλλήψεις ώστε να επιβάλλεται η τήρηση της απόστασης των δύο μέτρων εντός καταστημάτων εστίασης.

Οι εργαζόμενοι αναμένεται να κληθούν ξανά να εργάζονται από το σπίτι εφόσον συμφωνεί ο εργοδότης τους και δε διακινδυνεύεται η λειτουργία της επιχείρησης.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός θα τονίσει εξάλλου για ακόμα μία φορά τη σημασία της ατομικής ευθύνης και της τήρησης των κανόνων υγιεινής.

Τα μέτρα θα οριστικοποιηθούν το πρωί σε συσκέψεις του υπουργικού συμβουλίου και της επιτροπής αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων ‘Cobra’ υπό τον Πρωθυπουργό. Θα ανακοινωθούν από τον ίδιο στη Βουλή των Κοινοτήτων το μεσημέρι. Ο κ. Τζόνσον θα προβεί και σε τηλεοπτικό διάγγελμα το βράδυ.

Τα μέτρα ακολουθούν την αναβάθμιση του συναγερμού για την COVID-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο από το επίπεδο 3 στο επίπεδο 4, που σημαίνει ότι τα κρούσματα παρουσιάζουν εκθετική αύξηση.

Είχε προηγηθεί η προειδοποίηση του επικεφαλής επιστημονικού συμβούλου της κυβέρνησης σερ Πάτρικ Βάλανς ότι αν διατηρηθεί ο τρέχων ρυθμός διασποράς του ιού η χώρα θα είναι αντιμέτωπη με 50.000 κρούσματα ημερησίως στα μέσα Οκτωβρίου.

Άλλοι επιστήμονες στη Βρετανία, πάντως, αμφισβήτησαν τη βάση των εκτιμήσεων του σερ Πάτρικ, κάνοντας λόγο για υπερβολικό χείριστο σενάριο.

Σύμφωνα με την Ντάουνινγκ Στριτ, το διάγγελμα του κ. Τζόνσον το βράδυ θα αφορά «περαιτέρω τρόπους με τους οποίους θα αντιμετωπίσουμε τον ιό με βάση τις νεότερες επιστημονικές συστάσεις και το ρόλο που μπορεί να παίξει ο καθένας στην πάταξη της διασποράς».

Εν τω μεταξύ, ο δήμαρχος Λονδίνου Σαντίκ Καν πρότεινε 15 περιοριστικά μέτρα για να συγκρατηθεί η διασπορά του ιού στην πρωτεύουσα. Περιλαμβάνουν τη χρήση μάσκας στις παμπ, κλείσιμό τους στις 10 τη νύχτα και περισσότερη εργασία από το σπίτι.

Football news:

Zidane on creating the super League: I've Heard about it, but I have enough worries. We can't even enjoy the wins
Zinedine Zidane: Benzema's Criticism won't hit Vinicius. I used to do it myself, and I was also scolded
Maradona on a gift for the 60th anniversary: The disappearance of the pandemic and the scudetto for Napoli
Barcelona will try to buy Eric Garcia again in January. The deal must be approved by the club's new President
Sulscher about 5:0 with Leipzig: the Reaction of Manchester United after the brutal 1:6 was amazing
Messi scored the 100th penalty of his career against Juve. He has 78 goals
Rapinoe on the fight against racism: Ronaldo and Messi could do a lot if they decided to do it