Cyprus

ΑΠΟΕΛ: Χρειάζεται επειγόντως επιτυχίες…

* Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο ένθετο «ΓΗΠΕΔΟ»

της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ» (έκδοση Σάββατο 20/7)

Ο ΑΠΟΕΛ χρειάζεται επειγόντως καλές εμφανίσεις – πρόκριση με τη Σούτιεσκα και μαζί ένα ξεκαθάρισμα με τον Πάολο Τραμετζάνι για το πώς βλέπει τη θέση του Κύπριου ποδοσφαιριστή στην ομάδα. Οι γαλαζοκίτρινοι κινδυνεύουν να χάσουν εντελώς την ταυτότητά τους αγωνιζόμενοι μόνο με ξένους / κοινοτικούς παίκτες. Και δεν είναι αυτό. Η ομάδα μεγαλούργησε στην Ευρώπη και στην Κύπρο έχοντας στην ενδεκάδα της και Κύπριους παίκτες, έστω και δυο-τρεις. Σήμερα, πλην του Νικόλα Ιωάννου κανένας άλλος δεν βρίσκεται στα πλάνα του Ιταλού προπονητή!

Να σταματήσουν…

Το κυριότερο που πρέπει να γίνει αυτή τη στιγμή είναι να σταματήσουν τα μουρμουρητά και η ομάδα, με όσους παίκτες επέλεξε ο προπονητής, να συγκεντρωθεί στον στόχο της, που δεν είναι άλλος από τη νίκη μέσα στο Μαυροβούνιο στον αγώνα της ερχόμενης Τρίτης. Από εκεί και πέρα, μετά το παιχνίδι η διοίκηση οφείλει να θέσει τέρμα στα όσα ακούγονται για τον Εφραίμ, κάνοντας δυναμική παρέμβαση. Κι όταν λέμε δυναμική παρέμβαση, εννοούμε προεδρική δήλωση η οποία θα δώσει οριστικά τέρμα στον παραγκωνισμό του διεθνούς Κύπριου παίκτη.

Άλεφ – Σάβιτς

Όσον αφορά την ενδεκάδα που θα παρατάξει ο Τραμετζάνι στο στάδιο «Γκράτσκι – Νίκσιτς» στο Μαυροβούνιο, όλα θα εξαρτηθούν από το αν θα κριθούν έτοιμοι ο Άλεφ και ο Σάβιτς. Ο πρώτος με το ταλέντο και το επίπεδό του μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι των γαλαζοκιτρίνων και να τους κάνει πολύ πιο μεθοδικούς και παραγωγικούς, ενώ ο Σάβιτς με την τεράστια εμπειρία του σε τέτοιου είδους παιχνίδια μπορεί να φράξει τον δρόμο στα κάθε είδους όνειρα που κάνουν οι Μαυροβούνιοι για να πραγματοποιήσουν και δεύτερο θαύμα μετά τον αποκλεισμό της Σλόβαν.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ / ΑΠΟΨΗ

Ο πάγκος του Γιώργου Εφραίμ…

Κάθε καλός προπονητής -ηγέτης μιας ομάδας που διεκδικεί τίτλους και Ευρώπη- οφείλει να είναι καθαρός. Ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ με την απόφασή του να αφήσει εκτός αποστολής τον Γιώργο Εφραίμ για το επικείμενο παιχνίδι με τη Σούτιεσκα προβλημάτισε σφόδρα όλους τους ποδοσφαιρόφιλους του νησιού. Αντίστοιχο προβληματισμό προκαλεί και η στάση σιωπής του τύπου «εμείς δεν ξέρουμε» της ηγεσίας της ομάδας. Το γεγονός ότι παίκτης τέτοιου επιπέδου όπως ο Γιώργος Εφραίμ μένει εκτός από τέτοιας σημασίας αγώνα μόνο μειδίαμα τεράστιας απορίας μπορεί να προκαλεί. Είναι πλέον ξεκάθαρο πως όσο ο Τραμετζάνι θα βρίσκεται στον Αρχάγγελο ο Κύπριος παίκτης θα ζει στο περιθώριο, θα ζει στη σκιά του, αν και ο ίδιος σαν άλλος Λούκι Λουκ είναι πιο γρήγορος από αυτήν. Η δε στάση του ίδιου του ποδοσφαιριστή, με το να μην αφήνει τίποτε να βγει προς τα έξω, με την ιώβεια υπομονή που επιδεικνύει μπροστά σε όλο αυτό το παράλογο, μόνο θαυμασμό μπορεί να προκαλεί. Στο τέλος της ιστορίας έχουμε τις άπειρες φωνές των οπαδών του ΑΠΟΕΛ που ξεκάθαρα αντιδρούν μπροστά σε όλο αυτό που γίνεται. «Εμμονικό» χαρακτήρισαν τον προπονητή και σίγουρα έχουν δίκιο. Αφού η συλλογική φωνή του κόσμου για οποιοδήποτε θέμα κάτι πάντα σημαίνει ή έστω θα πρέπει να σημαίνει για τους υπεύθυνους, αν θέλουν να λογίζονται ως τέτοιοι. Χαμένοι στο τέλος είναι το ίδιο το κυπριακό ποδόσφαιρο, ο ίδιος ο παίκτης, ο ίδιος ο αγώνας. Ο Τραμετζάνι θα το τραβήξει μέχρι τέλους, είναι πια φανερό. Και ο σιωπηλός Εφραίμ παρακολουθώντας το παιχνίδι από τον πάγκο μάλλον θα κρυφοχαμογελά και θα σκέφτεται την ενδεκάτη εντολή. Ου μπλέξεις!

Football news:

Andujar Oliver on deletions: Fati went too far in the foot, and the foul on the Peak was even more dangerous, perhaps
Atalanta extended the winning streak to 11 matches, beating Sampdoria-2:0
Milner played his 536th game in the Premier League and was ranked in the top 5 of the League in games played
Barca midfielder Fati is removed in the Derby with Espanyol. He spent 5 minutes on the field
Suarez scored 195 goals for Barcelona and finished third in the club's top scorer list
Daniele de Rossi: People call Messi cowardly, but they are afraid to ask their wives for a remote control from the TV
Daniele de Rossi: Ronaldo is comparable to Messi in goals and trophies, but Leo's game is more fun