Cyprus

Απονεμήθηκαν τα βραβεία για τον διαγωνισμό του πάρκου «ΣΑΛΙΝΑ» στη Λάρνακα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (26/10) στο Δημοτικό Μέγαρο Λάρνακας η απονομή βραβείων στους επιτυχόντες του Διαγωνισμού για το έργο του Πάρκου «ΣΑΛΙΝΑ».


Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «στα πλαίσια της προσπάθειας για δημιουργία και ανακατασκευή νέων χώρων πρασίνου στην πόλη αλλά και στα πλαίσια της ωρίμανσης των νέων έργων, ο Δήμος Λάρνακας προχωρεί με τη δημιουργία  του Δημοτικού  Πάρκου «ΣΑΛΙΝΑ». Το νέο πάρκο  θα δημιουργηθεί στο χώρο της πρώην κατοικίας Επάρχου και Αστυνομικού Διευθυντή για χρήση από τους δημότες».


Ο σχεδιασμός του πάρκου θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων «χώρους ενεργητικής και παθητικής ψυχαγωγίας και υγιή ανάπτυξη και αναζωογόνηση του αστικού περιβάλλοντος. Ακόμα θα περιλαμβάνει βελτίωση και προβολή του χώρου με εμπλουτισμό της υφιστάμενης φύτευσης, με  κατάλληλη τοπιοτέχνηση και με την ένταξη σύγχρονων στοιχείων που να συνάδουν με την περιοχή».


Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι «με τη δημιουργία του πάρκου θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, τόσο κατά την κατασκευή του πάρκου, όσο και κατά τη λειτουργία του, ενώ θα γίνει βελτίωση των περιβαλλοντικών παραμέτρων με σωστό σχεδιασμό προσέλκυση των κατοίκων και επισκεπτών όλων των ηλικιών. Επίσης το πάρκο θα έχει διευρυμένη πρόσβαση και χρήση για ΑΜΕΑ, θα διαθέτει  λειτουργική, αισθητική και ποιοτική βελτίωση του χώρου, ενώ θα υπάρχει συσχέτιση του χώρου με τη γύρω περιοχή και  με το χώρο του Δημοτικού Κήπου Λάρνακας».

Σημειώνεται ότι «η ανάπλαση του χώρου θα είναι τέτοια ώστε να αποτελέσει πνεύμονα πρασίνου και σημείο ψυχαγωγίας, άθλησης, ανάπαυσης και κοινωνικής συναναστροφής. Κύρια επιδίωξη του Δήμου Λάρνακας είναι να δοθεί στην περιοχή και γενικά στο κέντρο της πόλης, χαρακτήρας και ατμόσφαιρα που να ικανοποιεί τις προσδοκίες των κατοίκων της, αλλά και των επισκεπτών,  καθώς επίσης, την επίτευξη αειφορίας σε σχέση με τη βελτίωση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής».

Σημειώνεται ότι το πρώτο βραβείο δόθηκε στην Ελενα Σοφιανού Ολυμπίου (με αριθμό συμμετοχής 91155), δεύτερο βραβείο στους Αικατερίνη Ανδρίτσου, Παναγιώτα Καραμανέα και Αθανάσιο Πολυζωίδη εκ μέρους topio7 architects ( με αριθμό συμμετοχής 77170) και τρίτο βραβείο στους Κωνσταντίνο Κέλπη, Λούη Λοϊζου, Ιωάννα Ευαγόρου και Ζαχαρία Χατζηλουκά (με αριθμό συμμετοχής 21421).

Πρώτος έπαινος δόθηκε στους  Χρίστο Α. Σάββα, Αντιγόνη Στυλιανού Σάββα, Αγνή Δημητρίου, Χριστίνα Χάρπα, Μαρίνα Μιχαήλ και Χριστίνα Ηλία εκ μέρους SCP Architects Engineers (με αριθμό συμμετοχής 33297), δεύτερος έπαινος στους Ελευθέριο Βομβολάκη, Μαρία Γιαννάκα και Νικόλαο Σοκορέλη (με αριθμό συμμετοχής 18511) και τρίτος έπαινος δόθηκε στους Αναστασία Αγγελίδου, Μελίνα Φιλίππου εκ μέρους Αναστασίας Αγγελίδου, Μελίνας Φιλίππου Αναστασίας Ψωμά και Χρίστου Ιταλού (με αριθμό συμμετοχής 75025).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας «το έργο δύναται να προταθεί για απορρόφηση κονδυλίων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής  Ανάπτυξης, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2021 – 2027».

Διαβάστε επίσης: Ετοιμάζουν διαμαρτυρία οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολών στη Λεμεσό

Πηγή: ΚΥΠΕ

Football news:

Koeman on the words of the acting President of Barca about the sale of Messi: only Leo himself can make a decision about his future
Ney warmly recalls Maradona: at the age of 14, he brought the legend to an exhibition match, Diego himself offered to take a photo
Klopp responded to Neville's criticism about the words about 5 substitutions and the calendar: I'm not like him. I'm talking about all the players
The hardest task: help choose the best attacking midfielder in history
Mourinho, Lampard, Solskjaer and Moyes claim the title of best coach of November in the Premier League
Brunu, Grealish, Chilwell, Heibjerg - among the contenders for the November best player award in the Premier League
Klopp-best coach of 2020, flick-2nd, Guardiola-3rd (ESPN)