Cyprus

Δήμαρχος Αθηνών σε ΠτΔ: Η πορεία σας αρμόζει στον ηγέτη ενός περήφανου λαού

Στο πρόσωπο σας τιμούμε όλους τους Κυπρίους, τους αγώνες και τις αγωνίες τους, την αξιοπρέπεια και το κουράγιο τους, δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης κατά την τελετή απονομής του Χρυσού Μεταλλίου Αξίας του Δήμου Αθηναίων στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, που πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη του Δήμου στην Αθήνα.

Διαβάστε ακόμη: ΠτΔ: Αμετάθετος στόχος η λύση χωρίς παρεκκλίσεις από τα ψηφίσματα του ΟΗΕ

«Τιμώντας όλα αυτά που συμπυκνώνονται στην άσκηση της πολιτικής σας και τη μέχρι τώρα πορεία σας. Μία πορεία που αρμόζει στον ηγέτη ενός περήφανου λαού», υπογράμμισε.

Ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εφαρμόζει μια πολιτική που αντιμετωπίζει τις επαναλαμβανόμενες κρίσεις με σύνεση, ψυχραιμία και πίστη στις αρχές που εξασφαλίζουν την ειρήνη, αλλά ταυτόχρονα, και την πρόοδο της Κύπρου.

«Αυτός είναι ο δρόμος που έχετε χαράξει εσείς, κύριε Πρόεδρε. Και γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα μας ότι είναι ο δύσκολος δρόμος. Είναι δύσκολος γιατί απαιτεί υπομονή, επιμονή και αδιάκοπη δουλειά. Και περνά μέσα από προκλήσεις, εντάσεις και επιθέσεις, χωρίς κραυγές και συνθήματα, αλλά με πυξίδα την ειρήνη και την ευημερία των λαών», σημείωσε ο Δήμαρχος Αθηνών.

Πρόσθεσε ότι η Τουρκία σήμερα αμφισβητεί την τήρηση των συμφωνηθέντων και τον σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, μέσω των αναφορών περί Γαλάζιας Πατρίδας και της επίκλησης ενός αυτοκρατορικού οράματος.

«Όσα εκτυλίσσονται σήμερα στην περιοχή, μας δείχνουν ότι η ενότητα Ελλάδας και Κύπρου είναι πιο αναγκαία από ποτέ» και «η ενότητα ολόκληρης της ευρωπαϊκής κοινότητας είναι πιο αναγκαία από ποτέ», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «αναγκαία είναι και η ουσιαστική, αποφασιστική  απάντηση που πρέπει να δώσει η Ευρώπη στις έκνομες ενέργειες της τουρκικής πλευράς.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης βραβεύεται ως άνθρωπος και πολιτικός που παλεύει και κάνει πράξη την ευχή για ειρήνη. Σημείωσε, παράλληλα, ότι ο Κύπριος Πρόεδρος χαρακτηρίζεται από έναν μεγάλο, βαθύ πατριωτισμό που ξεδιπλώνεται   σε όλη του την ευγένεια,  αναμφισβήτητος, σε όλους όσοι σας γνωρίζουν από κοντά.

Παράλληλα, ο κ. Μπακογιάννης υπογράμμισε ότι η Κύπρος κατάφερε να ανακάμψει, παρά τις τεράστιες δυσκολίες που την χτύπησαν μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και να ξεπεράσει με σύνεση, πειθαρχία, αλλά και ευρηματικότητα, μεγάλες οικονομικές κρίσεις και να αντιμετωπίσει υποδειγματικά την κρίση του κορωνοϊού.

«Σήμερα, οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες, με  απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σας απονέμουν το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας της Πόλεως των Αθηνών, σε αναγνώριση των μέχρι σήμερα προσπαθειών σας, για την ειρηνική επανένωση της Κύπρου, προς όφελος του συνόλου του κυπριακού λαού, την σταθερή υπεράσπιση των ανθρώπινων και δημοκρατικών αξιών που ενώνουν την Ελλάδα και την Κύπρο, την προσήλωσή σας σε μία Ευρώπη της αλληλεγγύης, της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής και την ακλόνητη δέσμευσή σας, για την επικράτηση της ειρήνης και της ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο και παγκόσμια, με βάση τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου», πρόσθεσε.

Τέλος, ο Δήμαρχος Αθηναίων είπε ότι «αυτό το μετάλλιο, πέρα από την οφειλόμενη τιμή στο πρόσωπό σας, επισφραγίζει τους δεσμούς της Αθήνας με την Κύπρο και η απονομή του σε εσάς στέλνει ένα ισχυρό πατρικό μήνυμα προς όλους, ένα μήνυμα αγνής αδελφοσύνης και αρραγούς ενότητας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Football news:

Griezmann has 4 goals in his last 6 games for Barcelona
Braithwaite has scored 4 (3+1) points in Barca's last 2 games. He had not scored in 13 games before
Sami Khedira: If I could move to a Premier League club, I would be happy
Lokomotiv-Salzburg match in the Champions League will be served by the Turkish team of referees
Philippe Coutinho: I am forever grateful for the chance to play for Liverpool in the Premier League. Now focused on Barca
Mijatovic on Real Madrid's loss: Zidane must improve. The team didn't know Alaves' strengths
Frank Lampard: I Respect Mourinho. There will be no results like his if you are not a talented coach