Cyprus

Έναρξη χειμερινού εξαμήνου με φυσική παρουσία στο Πανεπιστήμιο Frederick

Για όλα τα συμβατικά προγράμματα σπουδών, η εκπαιδευτική διαδικασία (διαλέξεις, εργαστήρια, πρακτική άσκηση, κ.τ.λ.) θα πραγματοποιείται με τη φυσική παρουσία διδασκόντων και διδασκομένων, με αυστηρή εφαρμογή των απαραίτητων μέτρων ασφάλειας και υγείας, ανακοίνωσε το Πανεπιστήμιο Frederick.

Ύστερα από απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου, που λήφθηκε σε ειδική συνεδρία της στις 21/7/2021 και στη βάση σχετικής ανακοίνωσης του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, το Πανεπιστήμιο Frederick αναφέρει ότι βασικές αρχές του Πανεπιστημίου, τόσο διαχρονικά αλλά και ειδικότερα σε σχέση με τη λειτουργία του κατά το νέο ακαδημαϊκό έτος, είναι η διασφάλιση της ποιότητας των παρεχόμενων σπουδών και παράλληλα η προστασία της υγείας ολόκληρης της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Προσθέτει ότι στη βάση των πιο πάνω και λαμβάνοντας υπόψη όλα τα σημερινά δεδομένα, αποφασίστηκε ότι για όλα τα συμβατικά προγράμματα σπουδών, η εκπαιδευτική διαδικασία (διαλέξεις, εργαστήρια, πρακτική άσκηση, κ.τ.λ.) θα πραγματοποιείται με τη φυσική παρουσία διδασκόντων και διδασκομένων.

Σε ό,τι αφορά στην είσοδο και παρουσία στους χώρους του Πανεπιστημίου, το Πανεπιστήμιο αναφέρει ότι θα εξακολουθήσει να γίνεται όπως από την αρχή της πανδημίας, δηλαδή με αυστηρή εφαρμογή των απαραίτητων μέτρων ασφάλειας και υγείας τα οποία είναι πλήρως εναρμονισμένα με τα διατάγματα του Υπουργείου Υγείας και τις σχετικές αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Σημειώνει ότι οι τελικές εξετάσεις για το χειμερινό εξάμηνο 2021, τόσο για τα συμβατικά προγράμματα όσο και για τα εξ αποστάσεως προγράμματα σπουδών, προγραμματίζονται να γίνουν με φυσική παρουσία.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι Αρχές του Πανεπιστημίου θα συνεχίσουν να παρακολουθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα και να βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τους αρμόδιους φορείς του κράτους.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που τα δεδομένα αυτά αλλάξουν ή διαφοροποιηθούν οι αποφάσεις των αρμοδίων κρατικών αρχών, τότε οι ανωτέρω αποφάσεις του Πανεπιστημίου δύναται να διαφοροποιηθούν αναλόγως, ώστε να παραμείνουν εναρμονισμένες με τα σχετικά διατάγματα, αποφάσεις και κατευθυντήριες γραμμές των αρμοδίων αρχών.

Το Πανεπιστήμιο υπενθυμίζει ότι σε σχέση με την Β’ εξεταστική, οι εξετάσεις τόσο για τα συμβατικά όσο και για τα εξ αποστάσεως προγράμματα σπουδών, θα πραγματοποιηθούν με φυσική παρουσία, και σημειώνει ότι περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στις σχετικές ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου.

Επιπρόσθετα, και ύστερα από τη σχετική ανακοίνωση του Φορέα ΔΙ.Π.Α.Ε., το Πανεπιστήμιο αναφέρει ότι προτίθεται να ενσωματώσει στην εκπαιδευτική διαδικασία πρακτικές μεικτής εκπαίδευσης, αξιοποιώντας τις υβριδικές αίθουσες του Πανεπιστημίου και άλλα τεχνολογικά και ψηφιακά εργαλεία, ώστε να παρέχεται η απαιτούμενη ευελιξία σε σχέση με τα ευμετάβλητα επιδημιολογικά δεδομένα και να είναι δυνατή η απαραίτητη στήριξη των μελών της κοινότητάς μας.

Σημειώνει ότι οι εναλλακτικές μέθοδοι διδασκαλίας λειτουργούν επικουρικά ως προς την εκπαιδευτική διαδικασία και πάντα εντός των σχετικών αποφάσεων και του κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick, Καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους, συγχαίρει όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα και ιδιαίτερα τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Πανεπιστημίου για το σθένος, την υπομονή και επιμονή που έχουν επιδείξει καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

«Θέλουμε να τους διαβεβαιώσουμε ότι θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε δίπλα τους και ότι ως Πανεπιστήμιο θα εργαζόμαστε ακατάπαυστα για να παρέχουμε τις απαιτούμενες λύσεις και στήριξη, τόσο σε γενικό επίπεδο όσο και στον/στην καθένα/καθεμία ξεχωριστά, μέχρι την πλήρη αντιμετώπιση της πανδημίας», σημειώνει.

Το Χειμερινό Εξάμηνο για την ακαδημαϊκή χρονιά 2021-22 ξεκινά στις 4 Οκτωβρίου 2021.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Football news:

FIFA will hold an online summit. On September 30, FIFA addressed its member associations and representatives of players, clubs, leagues and confederations to discuss changes in the calendar of International matches. Many football experts have agreed that the calendar of International matches should be reformed and improved. It is reported that the online summit, which will discuss related issues, will be held on September 30. The technical advisory groups that will present their ideas at the summit were created under the leadership of former Arsenal coach Arsene Wenger and former US women's national team coach Jill Ellis. It is noted that fans from all over the world will also take part in the discussion
Ferdinand on Rüdiger: He became the best central defender of the Premier League under Tuchel. Lampard did not appreciate him
The police could not find fans who racially insulted ex - Southampton player Yankevits
I am not a victim of racism. I'm black and proud. Menyan responded to the insults of Juventus fans
Phil Jones will be in the Manchester United squad for the game against West Ham. He has not played since January 2020
Falcao scored the winning goal in the 96th minute for Athletic, coming on as a substitute in the 76th. He has 2 goals in 2 games for Rayo Vallecano
Coach Wycombe about 1:6 with City: A special 22 minutes! An incredible event for our fans