Cyprus

Για πιστοποιητικά εμβολιασμού συζητούν ταξιδιωτικοί οργανισμοί στη Γερμανία

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (DPA) η ταξιδιωτική βιομηχανία προετοιμάζει καλοκαιρινές διακοπές με πιστοποιητικό εμβολιασμού και γρήγορα τεστ.

Όπως αναφέρεται, αν και δεν διαφαίνεται μείωση των κρουσμάτων κορωνοϊού, η ταξιδιωτική βιομηχανία δελεάζει με την προοπτική καλοκαιρινών διακοπών στη Μεσόγειο. Περισσότερα τεστ και ένα ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού θα τις καταστήσουν εφικτές.

Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες της Γερμανίας ελπίζουν σε ένα κύμα ταξιδιωτών για τη θερινή περίοδο, παρά τον συνεχιζόμενο υψηλό αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού.

Μετά από ένα χρόνο κρίσης, τα γρήγορα τεστ σε μεγάλη κλίμακα και το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού θα φέρουν την ανάκαμψη που χρειάζεται επειγόντως ο τουρισμός. Σύμφωνα με το Γερμανικό Ταξιδιωτικό Σύνδεσμο (DRV), οι ζημίες που προκλήθηκαν από τον κορωνοϊό προβληματίζουν ολοένα και περισσότερο τις εταιρείες με δεδομένο το πολύμηνο lockdown.

Σύμφωνα με τον DRV, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες και τα ταξιδιωτικά γραφεία στη Γερμανία σημείωσαν πτώση στον κύκλο εργασιών τους 80% πέρυσι, και τον Ιανουάριο περισσότερο από 90%. Ο Πρόεδρος του DRV Norbert Fiebig απεύθυνε έκκληση: «Οι άνθρωποι που θέλουν επιτέλους να ταξιδέψουν ξανά χρειάζονται μια προοπτική. Το ίδιο και οι εταιρείες που προσφέρουν και οργανώνουν ταξίδια, καθώς και οι σχεδόν τρία εκατομμύρια εργαζόμενοι που απασχολούνται στον τουρισμό». Οι χώρες που αποτελούν προορισμούς διακοπών εξαρτώνται επίσης από τους τουρίστες.

Εκτός από την ανακοίνωση για γρήγορα τεστ που θα μπορεί να πραγματοποιεί ο καθένας μόνος του, η βιομηχανία είναι αισιόδοξη όσον αφορά την ιδέα της εισαγωγής ενός είδους πιστοποιητικού εμβολιασμού έναντι του κορωνοϊού για ελεύθερη μετακίνηση. Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ δήλωσε μετά από την Σύνοδο Κορυφής ότι οι ιδέες των 27 κρατών μελών συγκλίνουν. Κάθε χώρα μπορεί στη συνέχεια να αποφασίσει μόνη της ποια δικαιώματα θα συνδέσει με το πιστοποιητικό.

«Τα ταξίδια στην Ευρώπη θα είναι εφικτά το καλοκαίρι του 2021, με ασφάλεια και υπευθυνότητα», δήλωσε ο επικεφαλής του τουριστικού ομίλου Tui, Φριτς Γιούσεν. Ωστόσο, η ανάπτυξη από τεχνικής πλευράς του πιστοποιητικού εμβολιασμού της ΕΕ, αναμένεται να διαρκέσει περίπου τρεις μήνες. Εξάλλου, μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί κυρίως άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και άτομα που χρειάζονται φροντίδα, τα οποία δεν θα πετάξουν απαραίτητα στη Μαγιόρκα ή τη Μάλτα το καλοκαίρι. Ωστόσο, αυτό δεν μειώνει την αισιοδοξία του κλάδου.

«Ένα ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση της ελευθερίας ταξιδιού. Δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό», δήλωσε ο Γιούσεν.

Η Tui βρίσκεται σε στενό συντονισμό με την Ισπανία, την Ελλάδα και την Κύπρο για τη θερινή περίοδο. Άλλες μεσογειακές χώρες θα ακολουθήσουν σύντομα. Σύμφωνα με τον Γιούσεν, το ενδιαφέρον για τις διακοπές αντανακλάται ήδη πιο έντονα στις «κρατήσεις και τα έσοδα».

Ο διευθύνων σύμβουλος της DER Touristik Deutschland, Mαρκ Τάντς, χαρακτήρισε τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ ορόσημο. «Το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού θα είναι μια σημαντική ανακούφιση για την ταξιδιωτική κίνηση και ένα σημαντικό εργαλείο ειδικά για τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων», όπως ανέφερε. Επιπλέον, μια καλά σχεδιασμένη στρατηγική διεξαγωγής τεστ «θα μας οδηγήσει στην ομαλότητα μέχρι να επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης».

Η Lufthansa εκτιμά επίσης ότι τα ταξίδια σε περιοχές με διαχειρίσιμο αριθμό κρουσμάτων θα είναι εφικτά και πάλι με μια ολοκληρωμένη στρατηγική τεστ. Διεθνώς αναγνωρισμένα ψηφιακά πιστοποιητικά εμβολιασμού και τεστ έχουν μεγάλη σημασία για την επανεκκίνηση της εναέριας κυκλοφορίας, δήλωσε εκπρόσωπος.

Από την άλλη πλευρά, ο ταξιδιωτικός όμιλος FTI εκφράζει μεγαλύτερη επιφυλακτικότητα για την κατάσταση. «Κατά τη γνώμη μας, η συζήτηση σχετικά με το πιστοποιητικό εμβολιασμού έχει ξεκινήσει πολύ νωρίς», δήλωσε ο διευθυντής Ράλφ Σίλερ. «Το ποσοστό των εμβολιασμένων ατόμων στο σύνολο του πληθυσμού εξακολουθεί να είναι πολύ χαμηλό ώστε ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού να σημάνει πραγματική αλλαγή για τον ταξιδιωτικό κλάδο και τους ταξιδιώτες αυτήν τη στιγμή».

Ο Σίλερ επεσήμανε ότι τους επόμενους μήνες, ο αριθμός των επισκεπτών δεν αναμένεται για μεγάλο χρονικό διάστημα να αγγίξει τα προ κορωνοϊού επίπεδα, εφόσον η δυνατότητα να ταξιδέψει κανείς συνδεθεί με το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Η εφαρμογή του πιστοποιητικού έως το φθινόπωρο θα ήταν «απόλυτα επαρκής», κατά την άποψή του. Σημαντικότερη θεωρεί τη δυνατότητα διεξαγωγής τεστ σε ευρεία κλίμακα.

Διαβάστε επίσης: 

Ο FDA εξέδωσε άδεια χρήσης του εμβολίου της Johnson & Johnson στις ΗΠΑ

Οκτώ συλλήψεις σε διαδήλωση κατά των περιοριστικών μέτρων στην Κοπεγχάγη

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Football news:

Klopp corrected the pressure and Trent created the best chances. But the comeback was prevented by the adaptation of Zidane, the rescue of Courtois and the poor implementation of the analysis of Showsport
Raphael van der Vaart: Werner is a blind horse. He just lowers his head and rushes forward
Guardiola about the Champions League: You work for 10 months, and you are judged by one game. You fly out - the season is recognized as a failure. Unfair
Tony on Ronaldo throwing the shirt: A great champion should set an example. I am not impressed with his attitude to the team
3-4 microphones on the players will make football more exciting. Interview with an American who has been changing the sound of the Olympics for 25 years
Barcelona are looking for a left-handed central defender. The club is Interested in Romagnoli, Martinez from Ajax and Senesi from Feyenoord
Rice is Interested in a move to Manchester United. West Ham midfielder asked about the club from Maguire and Shaw