logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Cyprus

Ξεκίνησε η συνάντηση Ερντογάν με Ιταλό Πρωθυπουργό στην Άγκυρα (VID–ΦΩΤΟ)

Ξεκίνησε στην Άγκυρα η συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον Ιταλό Πρωθυπουργό Τζιουζέπε Κόντε.

Ο Ιταλός ηγέτης βρίσκεται στην Άγκυρα κατόπιν προσκλήσεως του Τούρκου προέδρου, και θέμα συζήτησης ήταν οι εξελίξεις στη Λιβύη, οι διμερείς σχέσεις και οι περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις. 

Η τουρκική ιστοσελίδα «EHA News» δημοσίευσε φωτογραφίες από τη συνάντηση. Ανέφερε πως αναμένεται κοινή δημοσιογραφική διάσκεψη μετά την λήξη της συνάντησης. 

Την ίδια στιγμή, η ίδια ιστοσελίδα δημοσιεύει φωτογραφία από την συνάντηση του Τούρκου Υπουργού Άμυνας Ακάρ, μαζί με τον επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών Φιντάν και τον Υπουργό Εξωτερικών Τσαβούσογλου έχουν συναντήσεις με τους Ρώσους και Λίβυους ομολόγους τους.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα η ανταποκρίτρια του «Sigma» στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, η συνάντηση των δύο ηγετών θα γίνει στη 13.00 η ώρα και τα θέματα που αναμένεται να συζητηθούν θα είναι σχετικά με τη Λιβύη, διμερείς σχέσεις και οι περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις.

Το «SigmaLive» ανέλυσε την περασμένη βδομάδα την στάση της Ιταλίας σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις σε Κύπρο και Λιβύη, αφού ήταν τέτοια που να προκαλεί ρωτήματα σε Λευκωσία και Αθήνα. Σήμερα το πρωί, στην «Πρώτη Εκπομπή» του «Ράδιο Πρώτο», ο Αναπληρωτής ΥΠΕΞ της Ελλάδας, αρμόδιος για τα Ευρωπαϊκά Θέματα, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, δήλωσε πως προχωρούν οι συζητήσεις για χάραξη ΑΟΖ με Αίγυπτο και Ιταλία. 

Themes
ICO