Cyprus

Λεμεσός: Τροχαίο στις Πλάτρες και η «εμφάνιση» του Αγ.Νεκταρίου

Απάντηση μέσω facebook δίνει ο πάτερ Κωνσταντίνος του Ιερού Ναού Αγ.Νεκταρίου αναφορικά με συμβάν που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια τροχαίου στον δρόμο Πλατρών – Λεμεσού.

Όπως αναφέρει ο πάτερ Κωνσταντίνος στο τροχαίο φαίνεται να έκανε την «εμφάνισή» του ο Άγιος Νεκτάριος, ανήμερα της γιορτής του.

Δείτε την ανάρτηση:

Καλημέρα! Τις τελευταίες μέρες αρκετοί με πήραν τηλέφωνο για να με ρωτήσουν για ένα θαύμα που έγινε στην Λεμεσό την ημέρα της εορτής του Αγίου. Δεν επιβεβαίωνα οτιδήποτε μέχρι να συναντηθώ με την κοπέλα στην οποία έγινε το θαύμα, γιατί και εγώ το άκουσα από τρίτο άτομο. Η συνάντηση μας έγινε την περασμένη Κυριακή το απόγευμα και διαπίστωσα όσα έχουν δημοσιευθεί. Στο δρόμο Λεμεσού -Πλατρών παρά την υπεραγορά Καρσεράς υπήρξε πλαγιομετωπική σύγκρουση στρατιωτικού φορτηγού με το αυτοκίνητο που οδηγούσε η κοπέλα. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και μάλιστα το φορτηγό τράβηξε το αυτοκίνητο για αρκετά μέτρα, μέχρι να συνειδητοποιήσει η συνοδηγός-στρατιώτης του φορτηγού τι συνέβαινε. Η κοπέλα μου έδειξε τις φωτογραφίες από το αυτοκίνητο της.

Όταν σταμάτησαν, προσέγγισε την κοπέλα ένας άνθρωπος με πολιτική περιβολή με άσπρα γένια  και μαλλιά, της άνοιξε την πόρτα και της προσέφερε ένα ποτήρι νερό. Όταν έφτασε το ασθενοφόρο η νοσοκόμα διερωτήθηκε πως δεν έπαθε τίποτε η κοπέλα μετά από τέτοια σύγκρουση και την ρώτησε πως κατάφερε να βγει από το αυτοκίνητο. Η κοπέλα τότε έψαξε να βρει τον κύριο που της άνοιξε και της προσέφερε το νερό. Δεν ήταν πουθενά. Τότε ρώτησε την συνοδηγό του φορτηγού: που είναι ο κύριος που άνοιξε την πόρτα; Η συνοδηγός της απάντησε πως δεν είδε κανένα να της ανοίγει την πόρτα αλλά ότι μόνη της άνοιξε την πόρτα και κατέβηκε. Τότε διερωτήθηκε: αφού μόνη μου άνοιξα, τότε ποιος μου έδωσε το νερό; Εγώ θυμάμαι ότι κάποιος κύριος μου άνοιξε την πόρτα.

Η νοσοκόμα όταν μπήκαν στο ασθενοφόρο και εξέτασε την κοπέλα, αυτή δεν είχε ούτε μία γρατζουνιά και της είπε:  είχες Άγιο για να μην πάθεις τίποτε. Σήμερα είναι η γιορτή του Αγ. Νεκταρίου. Η κοπέλα δεν είχε ιδέα για τον Άγ. Νεκτάριο και τότε η νοσοκόμα της έδειξε στο κινητό της την εικόνα του Αγίου. Η εικόνα όταν άνοιξε έδειχνε μόνο  το πρόσωπο του Αγίου χωρίς να φαίνεται η αμφίεση του. Στην θέα του προσώπου η κοπέλα αναγνώρισε τον κύριο που την βοήθησε χωρίς να καταλάβει ότι ήταν ο Άγιος. Μάλιστα ρώτησε την νοσοκόμα αν τον ξέρει, αν είναι κάποιος γνωστός της. Όταν της αποκάλυψε ότι ήταν ο Άγιος Νεκτάριος η κοπέλα έπαθε σοκ. Και τότε της έδειξε ολόκληρη την εικόνα του Αγίου. Είναι σίγουρη ότι ο άνθρωπος που την βοήθησε ήταν ο ίδιος που ήταν στην εικόνα, δλδ ο Άγιος Νεκτάριος.

Το ίδιο βράδυ στον ύπνο της η κοπέλα είδε μια εκκλησία και άκουσε μια φωνή να της λέει: να έρθεις στην εκκλησία μου να ανάψεις κερί. Η κοπέλα δεν ήρθε ποτέ προηγουμένως και ούτε ήξερε που ήταν η εκκλησία μας. Μάλιστα την περασμένη Κυριακή για να έλθει στο ναό, ακολουθούσε άλλο αυτοκίνητο που την καθοδηγούσε. Όταν είδε την εκκλησία έπαθε ακόμη ένα σοκ γιατί ήταν η εκκλησία που είδε στον ύπνο της!
Θαύματα του Αγίου Νεκταρίου γίνονται καθημερινά πάμπολλα. Κάποια έρχονται εις γνώση μας, κάποια όχι. Το πιο πάνω το ανάρτησα γιατί όπως σας έγραψα στην αρχή έχει ήδη γίνει γνωστό και κυκλοφορεί ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όσον αφορά το γιατί επενέβη ο Άγιος στη συγκεκριμένη περίπτωση και όχι κάπου αλλού, αυτό εμείς δεν το γνωρίζουμε. Γνωρίζει όμως Κύριος ο Θεός μας!

π. Κωνσταντίνος

Καλημέρα! Τις τελευταίες μέρες αρκετοί με πήραν τηλ. για να με ρωτήσουν για ένα θαύμα που έγινε στην Λεμεσό την ημέρα...

Δημοσιεύτηκε από Ι.Ν.Αγ.Νεκταρίου Λεμεσού στις Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020

Football news:

Solskjaer parked the bus at Anfield, as Mourinho did. Ins about the match Liverpool - Manchester United
Liverpool dominated the first half-hour but did not exploit Pogba's weaknesses. Manchester United leveled the game and had the best moments
Inter will change the logo and name for the 113th anniversary of the club in March
Jorge Valdano: With Ronaldo gone, Real Madrid are missing a goal for the match. Now there are no goalscorers
The decision on the period of suspension of Messi will be made on Tuesday
Vidal on the Juve logo kiss: It was a demonstration of love for Chiellini
Jurgen Klopp: The most important thing for Liverpool is to get into the Champions League. This season is a difficult fight for the top 4