Cyprus

Μαίρη Συνατσάκη για το σποτ Γονιμότητας: Πώς να κάνεις παιδί πριν από τα 40 όταν οριακά τα βγάζεις πέρα μόνη σου; (βίντεο)

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε το προωθητικό σποτ του Συνεδρίου Γονιμότητας, το οποίο επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου στα Ιωάννινα. Το βίντεο χαρακτηρίστηκε σεξιστικό και προσβλητικό για τη γυναίκα, ενώ θεωρήθηκε πως προβάλλει αναχρονιστικά στερεότυπα.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, οι διοργανωτές του Συνεδρίου αναγκάστηκαν να το ακυρώσουν, καθώς οι επικρίσεις που δέχθηκαν ήταν πολλές, ενώ συμμετέχοντες και ομιλητές είχαν αρχίσει να αποσύρουν ένας- ένας τη συμμετοχή τους.

Ανάμεσα στις επώνυμες Ελληνίδες που τοποθετήθηκαν για το Συνέδριο Γονιμότητας ήταν η Ελεωνόρα Μελέτη, η οποία και εξήγησε γιατί αρνήθηκε να λάβει μέρος, η Σταματίνα Τσιμτσιλή, η Ναταλία Γερμανού και η Μαίρη Συνατσάκη.

Η Μαίρη Συνατσάκη μάλιστα, ανήρτησε στο κανάλι της στο YouTube ένα βίντεο “γροθιά στο στομάχι”, μέσα από το οποίο μιλά για τα πραγματικά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζει μία γυναίκα και δεν έχει κάνει παιδί.

Η Μαίρη Συνατσάκη εξηγεί τι “πήγε λάθος” στο σποτ

Η Μαίρη Συνατσάκη ξεκινά το βίντεό της μιλώντας για την έλλειψη σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία, τονίζοντας πως “είμαστε μια κοινωνία που δεν αντέχει να μιλάει για το σεξ”, ενώ στη συνέχεια σημειώνει πως τα νεαρά κορίτσια εξαιτίας αυτού δεν γνωρίζουν βασικά πράγματα για το σώμα τους.

Συνεχίζοντας, η γνωστή influencer αναφέρει: “Πώς να κάνεις παιδί πριν από τα 40, όταν δεν έχεις αρχικά δουλειά ή έχεις δουλειά και πληρώνεσαι τόσο, που οριακά τα βγάζεις πέρα μόνη σου; Και το κράτος τα τελευταία χρόνια έχει κόψει κάτι λίγα επιδόματα που έδινε για τα παιδιά, γιατί τι είμαστε; Καμία αναπτυγμένη ευρωπαϊκή χώρα που θα στηρίξει οικονομικά τα παιδιά σε μονογονεϊκές οικογένειες, ανεργους γονείς, ανήλικες μητέρες και νέα ζευγάρια;”.

Η Μαίρη Συνατσάκη προσθέτει πως τα θέματα υπογονιμότητας είναι 40% γυναικεία υπόθεση, 40% αντρική και 20% άγνωστες αιτίες.

Με σκωπτικό ύφος, η ίδια αναφέρει πως στο συγκεκριμένο σποτ για το Συνέδριο Γονιμότητας δεν συμμετείχε κανένας άνδρας, αφού προφανώς όλη η ευθύνη “πέφτει” πάνω στη γυναίκα και στο ότι… αποφάσισε να αφοσιωθεί στην καριέρα της.

“Ξεχάσαμε να πούμε ότι η υπογονιμότητα μπορεί να σχετίζεται με το 4 μπροστά από την ηλικία μας, αλλά μπορεί να σχετίζεται και με το 3 και με το 2. Γιατί εκτός από καριέρα μπορεί να έχεις πολυκυστικές ή να έχεις περάσει κάποιο καρκίνο ή 1 εκατομμύριο άλλα πράγματα”.

Κλείνοντας το βίντεο, η Μαίρη Συνατσάκη σχολιάζει το γεγονός ότι στο Συνέδριο Γονιμότητας θα μιλούσαν ιερείς, πολιτικοί και αποκλειστικά άνδρες γυναικολόγοι, κι όχι γυναίκες που έχουν βιώσει σε διαφορετικές ηλικίες και για διαφορετικούς λόγους το ζήτημα της υπογονιμότητας.

“Τι ήθελε να πει κανονικά το σποτ για το #συνεδριο αλλά το παρεξηγήσαμε. Πρέπει να υπάρξει ενημέρωση για όλ@ μας από όσο πιο μικρή ηλικία γίνεται. Κάντε το σωστά και θα είμαστε ολ@ μαζί σας”, γράφει στη λεζάντα του βίντεο.

Δείτε το βίντεο της Μαίρης Συνατσάκη:

Πηγή: thetoc.gr

Σποτ για το Συνέδριο Υπογονιμότητας: Δημόσια συγγνώμη από τη δημοσιογράφο που εμπνεύστηκε το κείμενο

Ακυρώθηκε το Συνέδριο Γονιμότητας μετά τον σάλο από το σεξιστικό σποτ – Τι αναφέρουν οι διοργανωτές

Football news:

Malen arrived at the location of Borussia. PSV will pay 30 million euros for the top scorer
Roma offers 15 million euros for Langle. Barcelona wants at least 25 million
Tuchel is the coach of the year in Germany according to journalists. Flick-the second
Buffon on Donnarumma: The best goalkeeper of Euro 2020, who has become a landmark for the whole world. I learned a lot from him
Journalist-Andre Silva: Does Ronaldo smell as good as he looks? The forward replied: I'll ask for his perfume to smell
Donnarumma's salary at PSG is 7 million euros a year, not 12. Milan offered him 8 million euros
Benfica is the favorite in the fight for Diego Costa. The player wants 3 million euros a year and bonuses