Θετικός στον COVID-19 διαγνώστηκε ο Υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας João Leão μετά την επίσημη επίσκεψη των μελών της Κομισιόν στη Λισαβόνα.

Εκπρόσωπος της Κομισιόν, το βράδυ του Σαββάτου ενημέρωσε τον Τύπο πως οι πορτογαλικές αρχές ειδοποίησαν την Κομισιόν ότι ο Υπουργός Οικονομικών João Leão βρέθηκε θετικός στον COVID-19 μετά το πέρας της επίσκεψης του Κολεγίου για την έναρξη της προεδρίας. Σημείωσε δε ότι με βάση τις πληροφορίες που ελήφθησαν, η εκτελεστική Αντιπρόεδρος Vestager και ο Αντιπρόεδρος Dombrovskis, καθώς και η Επίτροπος Ferreira θεωρούνται στενές επαφές του εν λόγω Υπουργού.

Έχουν ενημερωθεί και θα τηρήσουν τους βελγικούς κανόνες για την καραντίνα από σήμερα, με τεστ την 7η ημέρα, και επιπλέον καραντίνα έως το αποτέλεσμα  με εξαίρεση μόνο για άσκηση βασικών λειτουργιών. Όπως σημειώνεται ούτε η Πρόεδρος ούτε τα άλλα μέλη του Κολεγίου πληρούν τα κριτήρια που πρέπει για να θεωρηθούν στενές επαφές. Η Πρόεδρος von der Leyen και το Κολέγιο των Επιτρόπων του εύχονται γρήγορη ανάρρωση.