Cyprus

Ο πιο… υγιής Υπουργός

Της Αλεξίας Καφετζή

Πρόσφατη δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας και κατέγραφε τη δημοφιλία των Υπουργών και την αποδοχή που τυγχάνουν μεταξύ του κοινού, επιβεβαίωσε αυτό που και «δια γυμνού οφθαλμού», μπορεί κανείς να ανιχνεύσει στις μάζες των πολιτών. Ότι ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου βρίσκεται στον κορυφή της λίστας των μελών της Κυβέρνησης που έχουν ψηλά ποσοστά θετικής ψήφου. Συγκεκριμένα η αποδοχή του υπουργού Υγείας Κωνσταντίνου Ιωάννου, με βάση τη δημοσκόπηση, παραμένει πολύ ψηλά, στο 78%. Ποσοστό 28% των πολιτών θεωρεί ότι ασκεί τα καθήκοντά του εξαιρετικά και 50% ικανοποιητικά. Μόνο το 22% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι ασκεί τα καθήκοντά του μη ικανοποιητικά. Ηλικιακά ο υπουργός Υγείας έχει την υψηλότερη αποδοχή στους ηλικίας 55+ με ποσοστό 83% και γεωγραφικά στη Λευκωσία με 81%.

Τα αποτελέσματα αυτά ανταποκρίνονται πλήρως με τις πραγματικότητες που βιώνει ο λαός. Ο κόσμος βλέπει στο πρόσωπο του κ. Ιωάννου τον τεχνοκράτη που κρατά στα χέρια με επάρκεια το τιμόνι ενός ιδιαίτερα απαιτητικού Υπουργείου. Βλέπει τον άνθρωπο που μέσα στις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε χειρίζεται τα θέματα με επιδεξιότητα και αποτελεσματικότητα. Σε μια περίοδο που τα θέματα υγείας είναι πολύπλοκα και πολυσύνθετα. Σε μια περίοδο πρωτόγνωρη, με δεδομένα πρωτοφανή που τα συνθέτουν από τη μια η πρόσφατη εισαγωγή του ΓΕΣΥ και από την άλλη η πανδημία του κορωνοϊού, η Κύπρος στάθηκε πολύ τυχερή να έχει επικεφαλής του ευαίσθητου Υπουργείου Υγείας τον κατάλληλο άνθρωπο. Τον Κωνσταντίνο Ιωάννου ο οποίος επιστρατεύοντας τις αρετές του, τις ικανότητες, την εργατικότητα και όλα τα άλλα χαρακτηριστικά που απαιτούνται σε τέτοιες περιπτώσεις, έδωσε μάχες, πέτυχε νίκες, πρόσφερε ασφάλεια στον λαό. Παρακάμπτοντας δυσκολίες και εμπόδια, αγνοώντας κακεντρεχή σχόλια και κριτικές εργάσθηκε και εργάζεται αθόρυβα και μεθοδικά, φέρνοντας αποτελέσματα που θα ζήλευαν κρατικές μηχανές με πόρους και μέσα πολύ περισσότερα από ό,τι έχει στη διάθεσή του ο κ. Ιωάννου. Χωρίς τυμπανοκρουσίες και χωρίς να διεκδικεί προβολή και χειροκροτήματα έδωσε όλο το είναι του για το καλό του τόπου και των ανθρώπων του. Μήνες τώρα έχει αφιερωθεί πλήρως στα καθήκοντα και την αποστολή του δαπανώντας όλο τον χρόνο που έχει στη διάθεσή του με μοναδικό στόχο να μας βγάλει από το τούνελ που μας έριξε η πανδημία. Και ο λαός που αναγνωρίζει τις προσπάθειες και ξέρει να εκτιμά τους αποτελεσματικούς και ωφέλιμους, τους σωστούς λειτουργούς τον έχει κατατάξει στην κορυφή της συνείδησής του.

Football news:

Liverpool and Porto broke into the Champions League play-offs - there are already 8 teams. Which ones? And who is about to be added to them?
Now Liverpool are also without Alisson. The group was won by his 22-year-old substitute with 0 minutes in the Premier League and the Champions League
Diego Simeone: In three games where there were draws, we deserved more
Conte on victory over Gladbach: We beat the group leader and are still alive
Klopp on the victory over Ajax: One of the most important matches of the Champions League in my time at Liverpool
Llorente on the draw with Bayern: we Feel anger and rage. A last-minute penalty leaves a bad taste
Jordan Henderson: aware of Liverpool's injury problems, but there is a sense of unity in the dressing room