Cyprus

Παύλος Κοντίδης: Σημαντική η 4η θέση στους Ολυμπιακούς, αλλά είναι σαν να παίρνεις το ξύλινο μετάλλιο

Η 4η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι σημαντική επιτυχία, αλλά είναι σαν να παίρνεις το «ξύλινο» μετάλλιο, δήλωσε την Κυριακή ο Παύλος Κοντίδης, δίνοντας ραντεβού και υπόσχεση για ψηλότερα στο Παρίσι σε τρία χρόνια.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την έξοδο του από τη θάλασσα ο Παύλος Κοντίδης είπε πως δεν είναι ικανοποιημένος από την 4η θέση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, οι σκέψεις του Κοντίδη στράφηκαν και στην ακύρωσή του στην 7η ιστιοδρομία που διαμόρφωσε εν πολλοίς το τελικό αποτέλεσμα, εξέλιξη για την οποία, όπως αναφέρεται, μίλησε εκτενώς για πρώτη φορά.

«Ήταν κάτι που οι κριτές θεώρησαν ότι έκανα κάτι παράνομο. Σίγουρα έκανα κάτι που τράβηξε την προσοχή τους, αλλά οι κριτές αυτοί, δεν είναι συνέχεια μέσα στο νερό να βλέπουνε τα σκάφη ή να είναι τόσο σε τριβή με το σκάφος πως κινείται. Ειδικά φέτος με τον κορωνοϊό δεν έγιναν πολλοί αγώνες. Κάτι που για την κλάση (Laser) θεωρείται φυσιολογικό, αυτοί το θεώρησαν παράβαση, αλλά δε θα σταθώ εκεί. Σήμερα ξεκίνησα από την 4η θέση, χρειαζόμουν μια καλή κούρσα, που στο τέλος δεν κατέληξε εκεί που ήθελα», είπε συγκεκριμένα.

O Παύλος Κοντίδης παρά την απογοήτευση των πρώτων στιγμών, δήλωσε σε όλους ότι θα βρίσκεται στο Παρίσι σε τρία χρόνια για να διεκδικήσει ακόμη μια φορά ένα Ολυμπιακό μετάλλιο και τίποτα λιγότερο.

Η ΚΟΕ αναφέρει στην ανακοίνωσή της πως ο μεγάλος στόχος για τον Παύλο Κοντίδη να κατακτήσει ένα δεύτερο Ολυμπιακό μετάλλιο δεν κατέστη εφικτός.

Ύστερα από μεγάλη προσπάθεια στη “Medal Race” της κατηγορίας Laser, αναφέρει, ολοκλήρωσε τον αγώνα της 1ης Αυγούστου στην 6η θέση και ταυτόχρονα την οκτώ ημερών και έντεκα ιστιοδρομιών προσπάθεια του στην 4η θέση της γενικής κατάταξης με 88 βαθμούς ποινής.

Τρεις περισσότερους από όσους θα του έδιναν το χάλκινο μετάλλιο και έξι περισσότερους από το αργυρό.

Έτσι ο Παύλος Κοντίδης ολοκλήρωσε τις τέσσερις μέχρι στιγμής Ολυμπιακές του συμμετοχές. Στο Πεκίνο το 2008 πήρε την 11η θέση, στο Λονδίνο το 2012 τη δεύτερη στο Ρίο το 2016 την 7η και στο Τόκυο το 2020 την 4η.

To τέλος της ιστιοδρομίας βρήκε τους δέκα ιστιοπλόους να ολοκληρώνουν με την παρακάτω σειρά και να προσθέτουν τους ακόλουθους βαθμούς ποινής :
Μπαπτίστ Μπερνάζ (Fra)  2
Ματ Γουέρν (AUS)   4
Φίλιπ Μπουλ (GER) 6
Τόντσι Στιπάνοβιτς (CRO) 8
Γεϊμίν Χα (KOR)       10
Παύλος Κοντίδης (CYP)      12
Χέρμαν Τόμασγκααρντ (NOR)      14
Κάαρλε Τάπερ (FIN) 16
Ρόμπερτ Σκέιντ (BRA)        18
Σαμ Μεχ (NZL)        20

Το αποτέλεσμα αυτό έδωσε και την τελική γενική κατάταξη της κατηγορίας Laser που ήταν :
1. Ματ Γουέρν (AUS)           53
2. Τόντσι Στιπάνοβιτς (CRO)         82
3. Χέρμαν Τόμασγκααρντ (NOR)  85
4. Παύλος Κοντίδης (CYP)  88
5. Φίλιπ Μπουλ (GER)        91
6. Ζαν Μπαπτίστ Μπερνάζ (Fra)  92
7. Γεϊμίν Χα (KOR)   98
8. Ρόμπερτ Σκέιντ (BRA)    104
9. Κάαρλε Τάπερ (FIN) 109
10.Σαμ Μεχ (NZL)   109

Η 4η θέση του Παύλου Κοντίδη είναι η δεύτερη καλύτερη θέση που καταλαμβάνει κύπριος αθλητής σε Ολυμπιακούς Αγώνες.
Προηγήθηκε το αργυρό μετάλλιο του ιδίου στο Λονδίνο το 2012, ενώ 4ος κατετάγη και ο Αντώνης Νικολαΐδης στο Πεκίνο το 2008 στο Σκητ της Σκοποβολής.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τόκιο 2020: Τέταρτος Ολυμπιονίκης ο Παύλος Κοντίδης, μετά την κούρσα των μεταλλίων

Τέλος στο όνειρο για χρυσό – Βγήκε από τριάδα και δίνει μάχη για μετάλλιο ο Κοντίδης

Football news:

Ferdinand on Rüdiger: He became the best central defender of the Premier League under Tuchel. Lampard did not appreciate him
The police could not find fans who racially insulted ex - Southampton player Yankevits
I am not a victim of racism. I'm black and proud. Menyan responded to the insults of Juventus fans
Phil Jones will be in the Manchester United squad for the game against West Ham. He has not played since January 2020
Falcao scored the winning goal in the 96th minute for Athletic, coming on as a substitute in the 76th. He has 2 goals in 2 games for Rayo Vallecano
Coach Wycombe about 1:6 with City: A special 22 minutes! An incredible event for our fans
Strakosha could not hold back tears when he saw the Lazio fans' banner. He was supported after an autogall with Galatasaray