Cyprus

Περιορισμούς στην εστίαση και εργασία από το σπίτι θα ανακοινώσει ο Τζόνσον

Παμπ, μπαρ και εστιατόρια στην Αγγλία θα είναι υποχρεωμένα να κλείνουν στις 10 τη νύχτα από την Πέμπτη, αναμένεται να ανακοινώσει ο Βρετανός Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Μεταξύ άλλων μέτρων που αναμένεται να εξαγγείλει ο κ. Τζόνσον εντός της ημέρας με στόχο τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού είναι η υποχρέωση των καταστημάτων εστίασης να εξυπηρετούν τους πελάτες στο τραπέζι και όχι στο μπαρ.

Δε θα προβλέπεται, ωστόσο, κάποιο καθολικό ‘lockdown’, τουλάχιστον για την ώρα, παρά τις εικασίες των τελευταίων ημερών.

Επίσης, η αστυνομία θα έχει την εξουσία να προβαίνει ακόμα και σε συλλήψεις ώστε να επιβάλλεται η τήρηση της απόστασης των δύο μέτρων εντός καταστημάτων εστίασης. 

Οι εργαζόμενοι αναμένεται να κληθούν ξανά να εργάζονται από το σπίτι εφόσον συμφωνεί ο εργοδότης τους και δε διακινδυνεύεται η λειτουργία της επιχείρησης.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός θα τονίσει εξάλλου για ακόμα μία φορά τη σημασία της ατομικής ευθύνης και της τήρησης των κανόνων υγιεινής.

Τα μέτρα θα οριστικοποιηθούν το πρωί σε συσκέψεις του υπουργικού συμβουλίου και της επιτροπής αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων ‘Cobra’ υπό τον Πρωθυπουργό. Θα ανακοινωθούν από τον ίδιο στη Βουλή των Κοινοτήτων το μεσημέρι. Ο κ. Τζόνσον θα προβεί και σε τηλεοπτικό διάγγελμα το βράδυ.

Τα μέτρα ακολουθούν την αναβάθμιση του συναγερμού για την COVID-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο από το επίπεδο 3 στο επίπεδο 4, που σημαίνει ότι τα κρούσματα παρουσιάζουν εκθετική αύξηση.

Είχε προηγηθεί η προειδοποίηση του επικεφαλής επιστημονικού συμβούλου της κυβέρνησης σερ Πάτρικ Βάλανς ότι αν διατηρηθεί ο τρέχων ρυθμός διασποράς του ιού η χώρα θα είναι αντιμέτωπη με 50.000 κρούσματα ημερησίως στα μέσα Οκτωβρίου.

Άλλοι επιστήμονες στη Βρετανία, πάντως, αμφισβήτησαν τη βάση των εκτιμήσεων του σερ Πάτρικ, κάνοντας λόγο για υπερβολικό χείριστο σενάριο.

Σύμφωνα με την Ντάουνινγκ Στριτ, το διάγγελμα του κ. Τζόνσον το βράδυ θα αφορά «περαιτέρω τρόπους με τους οποίους θα αντιμετωπίσουμε τον ιό με βάση τις νεότερες επιστημονικές συστάσεις και το ρόλο που μπορεί να παίξει ο καθένας στην πάταξη της διασποράς».

Εν τω μεταξύ, ο δήμαρχος Λονδίνου Σαντίκ Καν πρότεινε 15 περιοριστικά μέτρα για να συγκρατηθεί η διασπορά του ιού στην πρωτεύουσα. Περιλαμβάνουν τη χρήση μάσκας στις παμπ, κλείσιμό τους στις 10 τη νύχτα και περισσότερη εργασία από το σπίτι.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Football news:

Arteta about 0:1 with Leicester: I Don't know why the hell our goal was canceled. It is difficult to create space when 10 people are sitting behind the ball line
Rodgers on 1-0 with Arsenal: Leicester deserved to win. Vardy is a world-class player
Juve without Ronaldo could not beat Verona and Crotone in Serie A
Vardy has scored 11 goals in 12 games against Arsenal in the Premier League. Only Rooney has more
15,000 Teddy bears were planted at the Heerenveen match as part of a campaign to fight cancer. Toys sold for 230 thousand euros
Adidas and Pharrell Williams have reinvented the old forms of Real Madrid, Arsenal, Manchester United, Bayern Munich and Juve. The design is hand-made and celebrates imperfection
Barcelona filed a complaint about the refereeing of the match with Real Madrid to the Spanish football Federation