Cyprus

Ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγουν όσοι πάσχουν από αρθρίτιδα

Υπάρχουν πολλά τρόφιμα που πρέπει να αποφύγετε αν ταλαιπωρείστε από αρθρίτιδα, όπως η καφεΐνη, η ζάχαρη, τα ανθρακούχα ποτά και τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λίπη.

Ορισμένες τροφές θα πρέπει να αποφεύγονται επειδή μπορούν να επιδεινώσουν τα συμπτώματα της αρθρίτιδας, προκαλώντας φλεγμονή των αρθρώσεων και μειωμένη απορρόφηση ασβεστίου. Άλλες τροφές μπορούν να προκαλέσουν σε ένα άτομο αλλεργική αντίδραση σε ορισμένα θρεπτικά συστατικά των τροφών, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε πόνο και δυσκαμψία στις αρθρώσεις του ατόμου.

Τα άτομα πρέπει να συμβουλεύονται έναν γιατρό ή διαιτολόγο για πληροφορίες σχετικά με τα τρόφιμα που πρέπει να αποφύγουν με αρθρίτιδα, καθώς και για το ποια είναι η καλύτερη διατροφή για τη διαχείριση του πόνου.

Η αρθρίτιδα είναι μια κατάσταση στην οποία παρουσιάζεται φλεγμονή στον χόνδρο ή στην περιοχή όπου συναντώνται δύο οστά. Αυτό προκαλεί δυσκαμψία, πρήξιμο, πόνο και δυσφορία στις αρθρώσεις. Η κατάσταση μπορεί να προκληθεί από την κατάρρευση ή τον εκφυλισμό του χόνδρου, που είναι ένας σπογγώδης ιστός που επιτρέπει στις αρθρώσεις να κινούνται ομαλά και να απορροφούν την πίεση.

Μπορεί επίσης να προκληθεί από αυτοάνοση ασθένεια ή μόλυνση. Η μείωση του πόνου και η αύξηση της εμβέλειας της άρθρωσης είναι γενικές επιλογές θεραπείας για τους πάσχοντες από αρθρίτιδα, αλλά πολλοί άνθρωποι έχουν διαπιστώσει ότι η αλλαγή στη διατροφή και η αποφυγή ορισμένων τροφών μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των συμπτωμάτων αυτής της κατάστασης.

Μια αλλαγή στη διατροφή, μαζί με την άσκηση, τις ρυθμίσεις του τρόπου ζωής και τα φάρμακα, μπορούν να βοηθήσουν πολύ στη μείωση του πόνου και της ακαμψίας που προκαλείται από τη φλεγμονή των αρθρώσεων.

Η ζάχαρη και η καφεΐνη είναι οι κύριοι ένοχοι για τους πάσχοντες από αρθρίτιδα. Τα ανθρακούχα αναψυκτικά περιέχουν κατά μέσο όρο 39 γραμμάρια ζάχαρης σε κάθε κουτάκι των 340 γραμμαρίων. Η γλουτένη και τα προϊόντα που περιέχουν ραφιναρισμένο αλεύρι μπορούν επίσης να προκαλέσουν φλεγμονή και πόνο. Μερικοί διατροφολόγοι πιστεύουν ότι τα προϊόντα που περιέχουν σολανίνη εμποδίζουν το σώμα να έχει ανοσοαπόκριση στη φλεγμονή. Η χημική ουσία σολανίνη που βρίσκεται σε πατάτες, πιπεριές, ντομάτες, μελιτζάνες και καπνό και πολλοί πάσχοντες από αρθρίτιδα διαπιστώνουν ότι ένας τύπος αλλεργικής αντίδρασης σε αυτά τα λαχανικά θα προκαλέσει την εμφάνιση της αρθρίτιδας.

Κάποιοι διατροφολόγοι υποστηρίζουν ότι τα άτομα με αρθρίτιδα θα πρέπει να αποφεύγουν τα λιπαρά, τα κόκκινα κρέατα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως τα αυγά και το γάλα. Οι όξινες τροφές, όπως τα πορτοκάλια, το γκρέιπφρουτ και τα σταφύλια πρέπει να αποφεύγονται εντελώς ή να μειώνεται η πρόσληψή τους. Το φυτικό έλαιο και η μαργαρίνη θα πρέπει να χρησιμοποιούνται με φειδώ κατά την προετοιμασία των γευμάτων, ενώ η ποσότητα των τηγανισμένων τροφών που καταναλώνονται θα πρέπει επίσης να είναι περιορισμένη.

Η συνεργασία με τον γιατρό ή τον διατροφολόγο, προκειμένου να αφαιρεθούν ή να μειωθούν οι ποσότητες αυτών των τροφών από τη διατροφή σας είναι απαραίτητη. Κάποιες φορές μάλιστα θα διαπιστώσετε ότι μπορείτε να επαναφέρετε στη διατροφή σας κάποιες τροφές που είχατε απορρίψει στο παρελθόν.

Football news:

Brunu on the penalty given to rashford: it was important for Him to gain confidence. It doesn't matter who kicks if the team scores
De Ligt on 2:1 with Ferencvaros: Juventus needed to move the ball faster and act more assertively
The minges on debut for Barca: Very happy. I hope this is the beginning of something big and meaningful
You can ask in the locker room if you have the guts. Tuchel-journalist asked about the quality of the PSG game
Morata on 2:1 with Ferencvaros: it Seemed like a match 20 years ago. They played defensive football
Juventus for the first time in the 123-year history of the club played without the Italians in defense and goal
Koeman on 4:0 with Dynamo Kyiv: Today was the Barcelona we want to see