Cyprus

Σε δίκη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας, θα οδηγηθεί ο αδελφοκτόνος

Ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας αναμένεται να διαβιβαστεί μεθαύριο Πέμπτη, ο φάκελος της υπόθεσης που αφορά τον θανάσιμο τραυματισμό νεαρής, ηλικίας 21 ετών, από το στρατιωτικό τυφέκιο που καθάριζε ο αδελφός της, σε Κοινότητα της επαρχίας Λάρνακας το απόγευμα της 5ης Μαΐου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, την Παρασκευή 22 Μαΐου εκπνέει το δεύτερο διάταγμα προσωποκράτησης του 23χρονου που εκδόθηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας και αναμένεται ότι οι ανακριτές θα προχωρήσουν σε καταχώρηση της υπόθεσης. Μέχρι την Πέμπτη 21 του μήνα οι ανακριτές αναμένεται να ολοκληρώσουν τον φάκελο της υπόθεσης, ο οποίος στη συνέχεια θα διαβιβαστεί στον Γενικό Εισαγγελέα για να δώσει περαιτέρω οδηγίες. Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι οι ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας θα ζητήσουν τη δίωξη του 23χρονου για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας, ενώ το μαρτυρικό υλικό της υπόθεσης αναμένεται να μελετηθεί από τη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας, η οποία θα αποφασίσει τελικά για τις κατηγορίες που θα αντιμετωπίσει ο νεαρός.

Εν τω μεταξύ χθες έγινε αναπαράσταση σκηνών από τον 23χρονο στην παρουσία μελών της ανακριτικής ομάδας και των ιατροδικαστών που διενήργησαν την νεκροψία στην 21χρονη. Συγκεκριμένα, αναπαράσταση έγινε στο πατρικό σπίτι του 23χρονου, σε σημείο του ποταμού όπου παρέμεινε για αρκετή ώρα στο αυτοκίνητο του έχοντας μαζί το όπλο του, ένα στρατιωτικό τυφέκιο G3, ενώ ζήτησε από τους ανακριτές να επισκεφθεί και τον τάφο της αδελφής του, που βρίσκεται σε Κοινότητα της επαρχίας Λάρνακας.  Ακόμα, ο ύποπτος υπέδειξε, στο χώρο όπου βρισκόταν το αυτοκίνητο της 21χρονης, τον τρόπο με τον οποίο έκοψε τα φρένα του.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της 5ης Μαΐου ο 23χρονος ενώ καθάριζε στο σαλόνι του σπιτιού, όπου διέμενε με τους γονείς και την αδελφή του, το στρατιωτικό του όπλο, που είχε πάθει όπως ισχυρίστηκε εμπλοκή, αυτό εκπυρσοκρότησε με αποτέλεσμα η σφαίρα να πλήξει θανάσιμα την 21χρονη στον κρόταφο από κοντινή απόσταση.  Στην πρώτη κατάθεση του ο 23χρονος ισχυρίστηκε ότι την ίδια μέρα είχε μεταβεί στο στρατόπεδο όπου υπηρετούσε ως έφεδρος για άσκηση και ότι ο οπλουργός του του εισηγήθηκε να καθαρίσει το όπλο του. Ο ισχυρισμός του νεαρού καταρρίφθηκε από τον Διοικητή της Μονάδας του ο οποίος ανέφερε πως η τελευταία άσκηση που έγινε ήταν πέρσι και ότι λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού δεν πραγματοποιούνταν ασκήσεις. Σε άλλη κατάθεση του ο ύποπτος παραδέχθηκε ότι είπε ψέματα πως πήγε στο στρατόπεδο όπου υπηρετεί και ανέφερε πως μετά από καυγά που είχε με την αδελφή του, αυτή του ξεφούσκωσε τα ελαστικά του αυτοκινήτου του, με αποτέλεσμα να μεταβεί σε πρατήριο βενζίνης για να τα φουσκώσει. Ανέφερε επίσης ότι για εκδίκηση έκοψε τα φρένα του αυτοκινήτου της 21χρονης. Από εξετάσεις των ανακριτών της υπόθεσης επιβεβαιώθηκε ότι ο 23χρονος είχε μεταβεί στο πρατήριο βενζίνης που είχε υποδείξει, με στόχο να φουσκώσει τα ελαστικά του αυτοκινήτου του.

Το αυτοκίνητο της νεαρής παραλήφθηκε και εξετάστηκε από εμπειρογνώμονες της Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας οι οποίοι διαπίστωσαν ότι τα μπροστινά φρένα πέδησης ήταν κομμένα κακόβουλα, πιθανόν με πένσα ή κόφτη.

Football news:

Barca presidential candidate Font said that Xavi will lead the club if elected: we can't count on Setien in the future
Alli will not play against Arsenal due to injury
Jose Mourinho: I Believe Tottenham can win trophies under me
Pep Guardiola: Second place in the Premier League is more important than winning English cups
The 1966 world champion Jack Charlton has died at the age of 85
Smart ticket sales in Poland: roommates sit next to each other, social stations are created automatically, and attendance increases by 20%
A gay player from the Premier League wrote an anonymous letter published in The Sun: I hope that one day I will be able to confess. I feel trapped