Cyprus

Στη σέντρα οι ομάδες. Να ανησυχούν οι φίλαθλοι ή όχι;

Ξεκινά δειλά δειλά το κυπριακό πρωτάθλημα σε λιγότερο από δέκα ημέρες και είναι πολλές οι απορίες κυρίως των φιλάθλων των ομάδων, που για να είμαστε ειλικρινείς δεν είδαν με «καλό» μάτι την οριστική διακοπή τον περασμένο Ιούνιο, όταν μάλιστα τα κρούσματα ήταν σχεδόν μηδενικά επί καθημερινής βάσεως. Ερχόμαστε λοιπόν τον Αύγουστο όπου καθημερινά σχεδόν σημειώνονται διψήφιοι αριθμοί κρουσμάτων και λέμε ότι ετοιμάστηκαν πρωτόκολλα και τα γήπεδά μας –τα ποια;– μπορούν να τα εφαρμόσουν.

Ωστόσο, για να είμαστε ειλικρινείς, πολλά είναι τα ερωτηματικά αναφορικά με την έναρξη του πρωταθλήματος εν μέσω πανδημίας, που φαίνεται ότι αναζωπυρώθηκε για τα καλά, ενώ ενδιαφέρον θα έχει να δούμε τα κρούσματα που θα σημειωθούν τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου. Όπως και να έχει, ας το προσπεράσουμε κι αυτό. Το γεγονός όμως ότι τουλάχιστον δύο κυπριακές ομάδες, Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ, έχουν κληρωθεί με ομάδες που προέρχονται από χώρες κατηγορίας Γ’, και καθημερινά καταγράφουν πολλά κρούσματα, πώς θα το διαχειριστούμε; Για παράδειγμα η Ομόνοια, που παίζει στην Αρμενία, θα έρθει πίσω και εντός 2-3 ημερών θα παίξει κανονικά στο πρωτάθλημα; Ο ΑΠΟΕΛ, αν παίξει τελικά με την Τζιλάν, από το Κόσοβο, θα επιστρέψει και θα παίξει κανονικά στο πρωτάθλημα;

Το Υπουργείο Υγείας αλλά και η ΚΟΠ θα πρέπει επιτέλους να δώσουν απαντήσεις. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, το Υπουργείο Υγείας υποστηρίζει ότι οι ομάδες ακολουθούν πιστά το πρωτόκολλο της ΟΥΕΦΑ, το οποίο μεταξύ άλλων προνοεί ότι οι ομάδες θα πηγαινοέρχονται με ναυλωμένες πτήσεις για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Εντούτοις το ερώτημα παραμένει σχετικά με το κατά πόσο μπορεί κάποιος να εγγυηθεί ότι δεν θα συμβεί οτιδήποτε. Το ίδιο ερώτημα κάποτε τέθηκε σε εκπρόσωπο του Υπουργείου Παιδείας, ο οποίος μας έλεγε με στόμφο ότι δεν θα υπάρξουν κρούσματα σε σχολεία και δύο ημέρες μετά εμφανίστηκαν τα πρώτα. Είναι λοιπόν αυτό που προβληματίζει τον κάθε αγνό φίλαθλο.

Επιπλέον είμαστε σίγουροι ότι στα γήπεδα πλην ΓΣΠ, Παπαδόπουλος και ΑΕΚ Αρένα, μπορούν να εφαρμόζονται τα πρωτόκολλα; Θα γίνεται έλεγχος; Και το πιο σημαντικό: Σε συνεδρίες της Επιτροπής Νομικών της Βουλής τέθηκε πολλές φορές το ζήτημα της ασφάλειας των γηπέδων. Λίγες ημέρες πριν από την έναρξη των αγώνων ποιος εγγυάται την ασφάλεια όσων θα πάνε Τσίρειο ή Μακάρειο στάδιο να παρακολουθήσουν; Πολλά τα ερωτήματα, ο κόσμος ζητά απαντήσεις, κυρίως από την ΚΟΠ και τις ομάδες του. Η χρονιά ξεκινά όμως και εν μέσω πανδημίας πάμε για σέντρα. Και το κυριότερο ερώτημα όλων ένα: Να ανησυχεί ή όχι το φίλαθλο κοινό; Ας ελπίσουμε να μην βρεθούμε και πάλι ενώπιον δυσάρεστων εκπλήξεων.

Football news:

You can just kill us. Bilic was removed for arguing with the referee in the match with Everton
Nuno confirmed the departure of Jota: Liverpool will get a great player and guy
Hames scored his debut goal for Everton in his second game at the club
Bale's talent is unique, but he never became the main one in Real Madrid. Ronaldo, laziness and Perez's patronage are to blame
Zidane on Bale's departure: what he achieved at Real Madrid is phenomenal. I wish him all the best
The same Royal rabona-assist from Levandovsky: great orientation, perfect execution, smart twist in the right place
Koeman told 21-year-old midfielder Puig that he does not count on him (RAC1)