Teleoperaattori Lounea kertoo tuovansa 10 000 Mbit/s nopeudella toimivan eli 10 gigabitin internetyhteyden saataville kuluttajille.

Yhteyksien toimitukset alkavat tammikuussa. Kymmenen gigabitin internetyhteys palvelee yhtiön mukaan esimerkiksi pelaajia sekä muita suuria tiedostoja käsitteleviä kuten etätyöntekijöitä.

Jatkossa myös virtuaalitodellisuuden ja siihen liittyvien sovellusten käytön yleistyminen voi lisätä kysyntää nopeammille yhteyksille.

Kymmenen gigabitin internetyhteys on saatavilla Lounean valokuituliittymään. Lounean valokuituasiakkaista jo useampi kuin neljäs käyttää nykyisin yli 100Mb:n internetyhteyttä.

Lounea muutti syksyllä kaikki 100Mb ja sitä suuremmat nopeudet symmetrisiksi. Tämä tarkoittaa, että internetyhteyden nopeus on yhtä suuri laitteista ulos ja sisään. Myös uusi 10 gigabitin yhteys on symmetrinen.

10 gigabitin yhteyden hyödyntäminen vaatii, että asiakkaalla on sen kanssa yhteensopiva laitteisto kuten tietokoneen verkkokortti sekä langattoman verkon laitteet.