Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

12-vuotias brittipoika kuoli TikTok-haasteen vuoksi – oikeus päätti hoidon lopettamisesta

12-vuotias Archie Battersbee kuoli neljän kuukauden tajuttomuuden jälkeen. Hänen vanhempansa taistelivat oikeudessa kaksi kuukautta poikansa hoidon jatkamisesta. Hovioikeus päätti lopettaa hoidot.

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin Strasbourgissa. Kuva: EPA-EFE/PATRICK SEEGER

Exxesiläinen Archie löytyi tajuttomana kotoaan huhtikuun alussa. Hänet kiidätettiin sairaalaan, jossa hänellä todettiin vakavia aivovammoja. Sairaalassa hän oli kiinni hengityskoneessa, eikä hänellä todettu enää aivotoimintaa, kertoo muun muassa espanjalaislehti El Pais (siirryt toiseen palveluun).

Archien äiti, Hollie Dance kertoo että hänelle ilmoitettiin, että hänen poikaansa ei voida pelastaa, ja hänet täytyy irroittaa hengityskoneesta.

Alkoi oikeustaistelu, koska Dance ei hyväksynyt sairaalan päätöstä. Lopulta 13. kesäkuuta hovioikeus päätti, että Archien hoito on lopetettava. Tuomari päätti, että Archie on magneettikuvauksen perusteella aivokuollut ja että hoito voidaan keskeyttää

Perhe pyysi lupaa valittaa päätöksestä, mutta kolme hovioikeuden tuomaria hylkäsi tarjouksen. Lopulta perhe otti yhteyttä Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen. Sieltä heille vastattiin, että asia jää ihmisoikeustuomioistuimen soveltamisalan ulkopuolelle.

Viime torstaina Archien vanhemmat tekivät korkeimpaan oikeuteen hakemuksen siirtääkseen poikansa saattohoitoon loppuelämän hoitoa varten.

Perjantaina korkeimman oikeuden tuomari päättää, ettei Archieta voida siirtää sairaalasta saattohoitoon, vaan hänen hoitonsa on keskeytettävä.

Eilen lauantaina Archie kuoli Royal London Hospitalissa sen jälkeen, kun hoito on keskeytetty hänen etujaan koskevien tuomioistuimen päätösten mukaisesti. Hänen perheenjäsenensä olivat hänen sängyn vieressä. Hänen äitinsä Hollie Dance sanoi: "Niin kaunis pieni poika, ja hän taisteli aivan loppuun asti."

Vanhemmat uskovat, että Archie kuoli osallistuttuaan TikTok -haasteeseen. Sosiaalisessa mediassa levinnyt haaste on äärimmäisen vaarallinen, koska siinä pidätetään hengitystä tajunnan menettämiseen asti. Yhdysvalloissa haaste on aiheuttanut kahden tytön kuoleman.