Finland

476 miljoonaa euroa – bitcoin-ryöstösaalis alkoi liikkua 5 vuoden jälkeen

Joku siirsi omaisuuden verran bitcoineja, jotka ovat peräisin vanhasta varkaudesta. Asiasta kirjoittaa Independent.

Kyseessä olivat ensimmäiset siirrot varkauden jälkeen.­

Tuntematon taho siirsi torstaina mittavan määrän bitcoin-virtuaalivaluuttaa. Suuria bitcoin-siirtoja tarkkailevan Whale Alertin mukaan siirtoja tehtiin yli 60 kappaletta ja niiden yhteisarvo on tällä hetkellä noin 476 miljoonaa euroa. Suurin yksittäinen siirto on arvoltaan noin 59 miljoonaa euroa. Kaikkiaan bitcoineja liikkui 10 057 kappaletta.

Bitcoinit ovat peräisin vuonna 2016 tehdystä varkaudesta Bitfinex-nimiseen pörssiin. Silloin pörssi menetti 119 756 bitcoinia järjestelmiin murtautuneille hakkereille.

Independent-lehden mukaan nyt tehdyt siirrot ovat ensimmäiset varkauden jälkeen. Siirron syytä ei tiedetä, mutta bitcoinit siirrettiin tuntemattomiin lompakoihin pian sen jälkeen, kun virtuaalivaluutta kohosi kaikkien aikojen hintaennätykseensä lähelle 54 000 euroa kappaleelta. Bitcoinin arvo elää voimakkaasti, ja huippuarvosta on tätä juttua kirjoitettaessa tultu jonkin verran alas.

Varkauden tapahtumahetkellä kaikkien noin 120 000 bitcoinin arvo oli noin 60 miljoonaa euroa. Nyt niiden arvo on noin 5,7 miljardia euroa. Siirrot käsittivät saaliista vain noin kymmenesosan.

Football news:

Villarreal stole the second English final - will play for the Europa League with Man United. Emery has a chance to take this title for the 4th time
Guardiola's father: Pep always considered Messi the best, but did not want to cause damage to Barca by taking the player
Messi wrote to Bartomeu You're trying to fuck me again shortly before the announcement of his desire to leave Barca
Cavani has 6 goals and two assists in his last 6 appearances for Manchester United
Christian Pulisic: I'm disappointed. I wanted to play with Real Madrid from the first minute
Alaba about leaving Bayern: To grow, you need to get out of your comfort zone. I want to try something new
Father Courtois about Hazard laughing with Chelsea players: Unwise and unprofessional