Finland

Ajattelitko työntää käden tai laukun sulkeutuvan metro-oven väliin? Helsingin metrossa kuvattu video näyttää, ettei todellakaan kannata

Ajattelitko työntää käden tai laukun sulkeutuvan metro-oven väliin? Helsingin metrossa kuvattu video näyttää, ettei todellakaan kannata

Kiireinen metromatkustaja yritti avata ovet laukullaan, joka päätyi jatkamaan matkaa ilman omistajaansa hihna tuulessa hulmuten.

Kiire on kova, mutta onneksi laiturilla odottaa metro juuri sopivasti. Paitsi että eihän se varsinaisesti odota, vaan kimeä piippaus kertoo ovien sulkeutuvan juuri kun kiireinen matkaaja on enää parin askeleen päässä.

Tässä vaiheessa kiusaus tunkeutua sulkeutuvien ovien väliin kasvaa monille vastustamattomaksi. Kyynärpää tai kengänkärki sujahtaa vaunun sisäpuolelle, ja sulkeutumassa olevat ovet aukeavat jälleen.

Matkalla kaiuttimista tulee kuulutus, jossa muistutetaan ovien väliin tunkemisen olevan kiellettyä ja viivästyttävän metron lähtöä sotkien aikataulut. Kuulutuksen syypäätä saattaa vähän hävettää, mutta ainakin hän ehti kuin ehtikin kyytiin.

Aina ovet eivät kuitenkaan aukea uudelleen. Serafima Stabrova todisti työmatkallaan torstaina erään matkustajan epäonnista yritystä ehtiä mukaan Rastilan metroasemalla.

Ovien piipatessa ennen sulkeutumista kiireinen kaupunkilainen päätti yrittää pakottaa ovet vielä kerran auki tunkemalla laukkunsa niiden väliin. Lopulta laukun sisältö päätyi reilusti sisäpuolelle ja ovien väliin jäi pelkkä hihna. Automatiikka ei tunnistanut ohutta hihnaa avaamisen arvoiseksi esteeksi, joten ovet sulkeutuivat jättäen omistajan ja laukun eri puolille.

Laukun omistaja yritti kiskoa kassiaan irti, mutta ovet pitivät sitä tiukasti otteessaan. Irrottamisyritys jäi turhaksi, ja metro jatkoi matkaansa kohti länttä laukun hihna tuulessa lepattaen.

Tilannetta metrossa seurannut Stabrova nappasi laukun seuraavalla asemalla ennen ovien aukeamista. Hän toimitti laukun kuljettajalle, jotta se päätyisi oikeaa reittiä pitkin löytötavaroihin ja varmemmin takaisin omistajalleen.

Stabrova toivoo tapauksen toimivan muistutuksena niille, jotka eivät malttaisi jäädä odottamaan seuraavaa metroa. Yritys säästää muutama minuutti ei kannata, vaan huonolla tuurilla se saattaa päättyä löytötavaratoimistoon.

Football news:

La Liga President on Messi's departure: It won't be a drama for us. And his reputation will suffer
Ronaldo is a fan of the UFC. Rooting for Khabib, training with Conor, signed up for all the top fighters
Only Milan have not lost points this season in the top 5 of the European leagues. Aston Villa lost 0:3 in the
🎮 We made a game about Khabib - fight for him and try to fill up Geiji
Tebas about klasiko: the Game of the best teams in the world. The most important match of club football
Leeds forward Bamford scored a hat-trick. He has 6 goals in 6 Premier League games
Moyes on the spectators in the stadiums: People watch matches in cinemas, why can't they do it on the street?