Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Antti Holma 40 vuotta! Muistatko nämä hetket viihdetähden uralta? Katso kuvat vuosien varrelta

Monipuolisen uran tehnyt Antti Holma elää nykyään Los Angelesissa aviomiehensä kanssa.

Kuva:  Seppo Kärki / IS, Tuomas Selänne, Helsinki Filmi

Näyttelijänä, juontajana ja kirjailijana tunnettu Antti Holma viettää tänään tiistaina 40-vuotissyntymäpäiviään.

Pyöreiden kunniaksi on aika muistella Antti Holman monivaiheista uraa.

Teatterikorkeakoulusta valmistunut Antti Holma ponnahti koko kansan tietoisuuteen vuonna 2014 osallistuttuaan Putous-ohjelmaan. Holma valloitti katsojat Kissi Vähä-Hiilari -sketsihahmollaan, joka sijoittui kilpailussa toiseksi.

Antti Holman sketsihahmo valloitti katsojat. Kuva:  Tuomas Selänne

Samana vuonna Holma julkaisi esikoisromaaninsa Järjestäjä.

Seuraavilla Putous-kausilla Holmaa ei enää nähty. Sen sijaan hän juonsi vuonna 2015 ohjelmia Kingi sekä Antti Holma Show.

Holma Kingi-ohjelman juontajana. Kuva:  Tuomas Selänne

Viihdetähti on näytellyt myös teatterissa sekä valkokankaalla. Holman viimeisin ja kenties tunnetuin elokuvarooli oli Cheekin ja Cheekin veljen rooli Veljeni vartija -elokuvassa vuonna 2018.

Lue lisää: Tänään tv:ssä Cheekistä kertova elokuva, joka sai ilmestyttyään murskakritiikkiä – näin räppäri itse kommentoi karua palautetta

Antti Holma teki Veljeni vartija -elokuvassa tuplaroolin. Kuva:  Helsinki-filmi

Holma rap-sensaatio Cheekinä. Kuva:  Helsinki-filmi

Kuva:  Outi Pyhäranta / HS

Yhdysvalloissa nykyään asuva Holma päätti sittemmin lopettaa näyttelemisen. Useissa elokuvissa ja tv-sarjoissa esiintynyt Holma arveli Helsingin Sanomien haastattelussa vajaa vuosi sitten, että hän ei ole erityisen lahjakas näyttelijänä.

– En ole näyttelijänä kovin lahjakas. Haluaisin hirveästi olla hyvä näyttelijä, mutta tajusin varhaisessa vaiheessa, että lahjoillani en töitä tule saamaan, Holma kertoi.

– Tämä tarkoitti, että töitä piti saada muilla tavoin. Miten? Suosiolla ja julkisuudella. Kun minusta tuli suosittu, niin saakeli sain näyttelijän töitä.

Holma harmitteli HS:ssä sitä, että ei omasta mielestään ole menestynyt näyttelijänä tarpeeksi.

– Tämä on ollut Teatterikorkeakoulusta saakka tragediani. En näyttelijänä pääse mihinkään, mutta jos olen anttiholma, niin pääsen johonkin.

Antti Holma Show -ohjelman kuvaukset vuonna 2015. Kuva:  Antti Hämäläinen

Antti Holma näytteli Riku Niemisen kanssa Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu! -elokuvassa. Kuva:  Handout

HOLMA on viime vuosina työllistänyt itsensä muun muassa kirjoittamalla kirjan Kaikki elämästä(ni) (Otava, 2020) sekä tekemällä erittäin suosittua Auta Antti -podcastia, jossa hän ratkoi pilke silmäkulmassa kuuntelijoidensa erilaisia pulmia ja ongelmia.

Podcast ilmestyi vuosina 2018–2019, mutta tekeminen jäi kahteen kauteen. Podcastista tuli niin suosittu, että se toi mukanaan häkellyttävän lieveilmiön. Holmalle alkoi nimittäin tulvia oikeasti hätää kärsivien ihmisten avunpyyntöjä.

– Viesteissä oli niin paljon hätää, etten osannut enää vastata niihin. Lisäksi minulle tuli hirveä olo siitä, etten tiennyt, mitä minun olisi pitänyt tehdä, Holma kertoi Ilta-Sanomille.

– En syytä ketään, mutta homma lähti siinä mielessä käsistä, että minulta kaivattiin jotain, mitä en voi antaa.

Viime vuonna häneltä ilmestyi Antin palautepalvelu -podcast, jossa hän antoi palautetta esimerkiksi kuuntelijoidensa lyhyistä runoelmista ja teksteistä.

Holma oli aiemmin suosittu vaikuttaja sosiaalisessa mediassa, kunnes hän päätti vetäytyä somesta kokonaan. Kyseessä oli melko harvinainen päätös, sillä monet julkista työtä tekevät käyttävät sosiaalista mediaa työvälineenä ja omien töidensä markkinointivälineenä.

Holma ei kuitenkaan ole katunut päätöstään.

– Jossain vaiheessa aloin vain kysyä itseltäni, että ihan oikeasti, mitä saan tästä irti? En puhu edes rahasta, vaan siitä, miten paljon käytän aikaani ja resurssejani ja verenpainettani siihen, että olen kiinni puhelimessa, hän kertoi IS:lle joulukuussa 2021.

– Olen rehellisesti todella onnellinen, että tein päätöksen. Elämäni on parantunut niin paljon sen jälkeen. Se on ollut niin iso asia, vaikka sen sanominen ääneen tuntuu vähän hölmöltä.

Antti Holma asuu Kaliforniassa aviomiehensä, harpisti Emmanuel Ceyssonin kanssa. Hän on rakentanut unelmiensa elämää Los Angelesissa, josta hän osti aviomiehensä kanssa ensimmäisen yhteisen asunnon, kolmikerroksisen omakotitalon.

– Yhteisen kodin ostaminen oli jännittävä prosessi, koska Yhdysvalloissa se tarkoittaa melkoista paperisotaa, Holma kuvaili IS:lle vuosi sitten.

Holma palasi tv-ruutuihin tänä syksynä, kun hän juonsi suosittua Haluatko miljonääriksi -ohjelmaa. Häntä ei oltu nähty televisiossa Mestaritekijä-sarjaa lukuun ottamassa peräti seitsemään vuoteen.

– Pitkäänhän minä ajattelinkin, että olen jo eläköitynyt, Holma kertoi naurahdellen.

Holman mukaan paluuseen vaikutti se, että Haluatko miljonääriksi -ohjelman aikataulu sopi täydellisesti Holman nykyiseen elämäntilanteeseen. Kuvaukset kestivät alle viikon, joten hänen ei tarvinnut olla pitkään poissa Yhdysvalloista.

– En voi enkä halua tulla Suomeen enää esimerkiksi puoleksi vuodeksi. Kotini on Losissa, Holma sanoi viime vuonna.

– Olen ollut kolme vuotta naimisissa. Minusta tuntuu, että menee vielä 10 vuotta, ennen kuin tulee olo, että haluan lähteä puoleksi vuodeksi pois toisen luota.

Lue lisää: Antti Holma debytoi suosikki­ohjelman juontajana – katsojat ihastelivat: ”Hänhän on aivan loistava tässä!”

Kahden mantereen välissä poukkoileminen on luonut omat haasteensa Holman elämään, ja hänen suurin unelmansa olisikin löytää pysyvämpi työ Yhdysvalloista.

– Mitään Hollywood-uraa en hae, mutta haluaisin tienata elantoni siellä. Minulla on ollut pitkään saappaat niin sanotusti kahdessa eri suossa, hän muotoili.

Lue lisää: Kahden mantereen välissä