Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Antti Pennasen debyytti Ilveksessä alkoi vauhdikkaasti – Helsingissä kuuma tunnelma

SM-liigassa pelataan perjantaina kuuden ottelun kierros.

Eetu Koivistoinen iski HIFK:n johtoon. Kuva:  Toni Repo / IS

Kierroksen mielenkiintoisin kamppailu mitellään Tampereella, missä Tappara ja Ilves ottavat toisistaan mittaa Tampereen paikallisottelussa.

Oman lisämausteensa tamperelaisten kohtaamiseen tuo Ilveksen tuoreen päävalmentajan Antti Pennasen debyytti tupsukorvien penkin takana. Tiettävästi myös Tappara yritti haalia valmentajamarkkinoiden kuuman nimen riveihinsä ensi kaudeksi, mutta nyt Pennanen valmentaa kirvesrintojen pahinta kilpakumppania.

Vaikka Tampereella ei mätetty maaleja avauserässä, joukkueet tarjosivat katsojia vilisevälle Nokia areenalle viihdyttäviä hetkiä. Avauserän laukaukset merkittiin tasan.

Tappara pääsi testaamaan ylivoimansa toimivuutta ensimmäisellä 20-minuuttisella kahteen kertaan, mutta vasta jälkimmäisellä se sai todella juonesta kiinni.

Perjantai-illan avausmaali iskettiin Lappeenrannassa, missä maalinteon kanssa alkukaudella kipuillut SaiPa iski avausmaalin vain reilun kahden peliminuutin jälkeen. Kierroksen toinenkin osuma iskettiin idässä, mutta siitä vastasi kotijoukkue KooKoo.

SaiPan maalin iski Jaedon Descheneau ja KooKoon tasoituksesta vastasi Toni Suuronen.

Helsingissä kotijoukkue HIFK otti Kärpistä selkeän niskalenkin ensimmäisessä erässä. 1–0-erätaukolukemat mairittelevat oululaisia.

Eetu Koivistoinen iski pelin avausmaalin ylivoimalla. HIFK oli avauserässä selvästi vieraitaan vahvempi ja vyörytti hyökkäyksiä yksi toisensa jälkeen Kärppien alueelle.

Avauserä sai kuuman lopun, kun HIFK-pelaajat kaatoivat viimeisillä sekunneilla kärppämaalivahti Joel Blomqvistin. Ottelun avauserä oli muutenkin hyvin fyysinen, mikä toi otteluun rutkasti lisää tunnetta.

SM-liigan avauserissä ei maaleilla juhlittu ensimmäisten kierrosten tapaan. Kuudessa ottelussa nähtiin ensimmäisissä erissä yhteensä vain kolme osumaa.