PC Mag kertoo, että Italia on määrännyt teknologiajätit Applen ja Googlen maksamaan 10 miljoonan euron sakot sen jälkeen, kun maan reilua peliä valvova vahtikoira, mahdollisia markkina-aseman väärinkäyttöjä ja kartellimaista käytöstä esiin penkova AGCM totesi yhtiöiden olevan toimissaan liian innokkaita.

AGMN:n mukaan Applen ja Googlen ”aggressiiviset käytännöt koskien käyttäjätietojen hankkimista ja käyttämistä” rikkovat Italian kuluttajasuojalakia. AGCM katsoi, että yhtiöt eivät myöskään ole toimissaan riittävän läpinäkyviä.

10 miljoonan euron sakko on maksimimäärä, mitä AGCM voi asiasta millekään yhtiölle langettaa.

AGCM katsoi pahalla sitä, kuinka niukasti Google kertoo mihin sen palveluja käyttävien ihmisten henkilökohtaista dataa käytetään. Myös Applea moitittiin samasta aiheesta, eli kuinka Apple-tilien tai digitaalisten kauppapaikkojen käytöstä kerättyä käyttäjädataa käytetään.

AGCM:n mukaan yhtiöt rikkovat kuluttajasuojalakeja myös siinä, miten ne tarkoituksella suunnittelevat uuden käyttäjätilin luomisen niin, että käyttäjätietojen käyttäminen kaupallisiin tarkoituksiin on oletusarvoisesti sallittua.

Yhtiöiden massiivisella liikevaihdolla 10 miljoonan euron sakko on lähinnä soo soo -tason sormenheristys. TechCrunchin mukaan Apple ja Google aikovat silti valittaa asiasta ja kieltävät tehneensä mitään väärin.