Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Bensa maksoi 0,014 €/litra – tällaisen lastin ABC:lle kiirehtinyt Anton haki: ”Tankkasin yöllä kello kolme”

ABC-aseman inhimillisestä ja järjestelmän virheestä johtunut bensa-ale sai 27-vuotiaan turkulaisen Anton Koposen nopeasti liikkeelle.

Kolmella Turun seudun ABC-huoltoasemalla myytin bensaa erittäin halvalla.

– Sain tiedon halvasta bensasta WhatsApp-ryhmästämme. Ensimmäinen reaktioni oli se, että nyt pitää mennä hakemaan bensaa kaikilla kannuilla, mitä löytyy, 27-vuotias turkulainen Anton Koponen kertoo Ilta-Sanomille.

Bensa-ale johtui inhimillisestä virheestä. Tammisillan ABC:n taulu mainosti 1,3 sentin litrahintaa. Automaatissa luki 1,4 senttiä. Auran ja Raision ABC:llä oli samanlainen ongelma.

Hinta-ale oli harvinainen.

Koponen suuntasi kohti Tammisillan ABC:tä.

– Tankkasin yöllä kello kolme noin 200 litraa 95-oktaanista bensaa omaan käyttööni. Se pitää säilyttää turvallisesti, hän sanoo.

Videolla näkyy, miten Koposen kaverin autoa varten tankattiin bensaa lähes tuhat litraa.

Koponen ei ollut suinkaan ainoa nopeasti liikkeelle lähtenyt, vaan muitakin tankkaajia oli liikenteessä aamuyöllä. Välillä kolmella asemalla oli menossa melkoinen ralli, kun ostajia saapui samaan aikaan paikalle.

Muitakin tankkajia oli liikkeellä aamuyöllä.

– Bensaa riittää nyt joksikin aikaa vuoden 1996 BMW 740iL:n tankkiin, Koponen kertoo.

Saksan autoteollisuuden kruununjalokiviin kuuluva BMW 7 -sarjan voimakas V8-moottori tosin kuluttaa enemmän kuin uusimmat automallit.

Turun Osuuskaupan ryhmäpäällikkö Rami Kalliomäki otti asian rauhallisesti. Hän kertoi aiemmin perjantaina Ilta-Sanomille, että ongelma esiintyi yöllä puoli yhdestä aamu kuuteen kolmella Turun seudun asemalla, Tammisillan, Auran ja Raision asemilla.

– Kyse oli sekä inhimillisestä että järjestelmävirheestä.

– Tammisillassa oli oltu aktiivisia. Normaalin verrattuna siellä oli tankattu tuhansia litroja enemmän. Siellä on ollut iloisia ihmisiä tankkaamassa, Kalliomäki kertoi.